İYİ PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANI’NDAN 4.5 YIL...
Reklam

İYİ PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANI’NDAN 4.5 YIL DEĞERLENDİRMESİ;

Yapılanlar değil, yapılmayanlar daha fazla...

İYİ PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANI’NDAN 4.5 YIL DEĞERLENDİRMESİ;

Yapılanlar değil, yapılmayanlar daha fazla...

İYİ PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANI’NDAN 4.5 YIL DEĞERLENDİRMESİ;
27 Kasım 2023 - 16:14

İYİ PARTİ GEBZE İLÇE BAŞKANI’NDAN 4.5 YIL DEĞERLENDİRMESİ;
Yapılanlar değil, yapılmayanlar daha fazla...
İYİ Parti İl Yönetimi, her ay Kocaeli’den iki İlçe ile basın toplantısı düzenliyor. İl’da yapılan bu ayın konuğu Gebze İlçesi oldu. İlçe Başkanı Av. Uğur Demir, Gebze Belediyesi’nin yapmadığı hizmetleri sıraladı.
Demir’in basın açıklaması şöyle;
Gebze Belediye Başkanının 2019 seçim beyannamesine baktığımızda 5 yılda neleri vaad edip neleri yapmadığını değerlendirmek istiyorum.
Öncelikle hiçbir açıklamaya gerek duymaksızın şunu söyleyebiliriz ki 5 yıl önceki Gebze ile şimdiki Gebze arasında gözle görülür hiçbir fark yoktur. Aynı çarpık kentleşme, aynı trafik yoğunluğu, aynı imar sorunları ve gecekondu mahallelerimizin tapu sorunu başta olmak üzere kültürel ve tarihi kimliği ortaya çıkarılamamış çarpık kentleşme ve gündüz nüfusu yoğunluğu ile sanayi şehri olan Gebze aynı kimlikle devam etmektedir. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz şimdilerde “Gebze’yi sağlama aldık” sloganıyla propaganda yapıyor. En büyük hizmeti olarak da imar sorunlarını çözdüğünü ifade ediyor. Sorun çözmek böyle olmaz kırsal mahallelerde yüzde 40’a yakın kesinti yaptı. Bu çok büyük bir orandır. Yüzde 40 kesinti ile tüm belediyeler imar sorunlarını bitirir. Bunu marifet olarak anlatmak abestir. %40 ile de kalmadılar köylerde 3000 metrekare parsel başı sınır getirdiler. Kesintilerden sonra 3 dönüm altına düşen parseller ile daha düşük metrekare yer sahibi olanlar aynı parselde birleştirildi. Bu hem ekonomik hem hukuki sonuçları olan ve vatandaşı oldukça mağdur eden bir durum olmasına rağmen bununla övünüyorlar.
Diğer vaatlere bakarsak; Darıca Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı belediyenin değil bakanlığın projesidir ve vaat edilen tarihten nerdeyse 2 yıl daha geçmiş hala bitirilememiştir. Gebze Belediyesi bu metro çalışmalarında da sınıfta kalmış metro inşaatından çıkan hafriyat alanları şehir merkezlerinde kalmış özellikle Yenikent Mahallesinde mahalleliyi bıktıracak bir mağduriyet oluşturmuştur. Bu konuyla ilgili verdiğimiz önergeye rağmen herhangi bir adım atılmamıştır.
Diğer bir madde lojistik köy inşa edilmesi bu proje de yapılmamıştır. 2019 seçim beyannamelerinde Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesinin tapu sorunlarının da çözüleceğini ifade edilmesine rağmen halen sorun devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili halk meclisi yaparken tartışmalar çıkmış ve Başkan’ın bu krizi yönetememesinden kaynaklanan arbedede zabıta ve polis vatandaşa dayak atmıştır. Bu zihniyetle oradaki vatandaşların sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Sosyal belediyecilik anlayışı yerine şirket gibi yönetme anlayışıyla daha fazla nasıl kar elde ederiz mantığıyla anayasal bir hak olan barınma ve yaşam haklarını ihlal etmekte ve mağduriyetler daha da arttırılmaktadır. 
Hızlı ve kısa vadede çözüme kavuşturacağız dedikleri diğer maddelere gelirsek; 5 Yılda Gebze Merkeze bir tane  büyük otopark yapıldı onu da yapan Büyükşehir Belediyesi. Otopark sıkıntıları Gebze merkezde hala var. Akşam saatlerinde 2 sokak yukarı gitmek için bile yarım saat zaman geçiyor. Gebze Belediye Başkanı Şehir plancısı olmasına rağmen böyle oluyor. İkinci bir Kent meydanı yapılacaktı, huzurevi, aşevi yapılacaktı, beyaz kalpler bağımlılık merkezleri, mavi bayraklı sahil, bisiklet yolları yapılacaktı bunlar da yapılmadı. Her mahalleye kreş yapacağız dediler şu anda Gebze’de 2 kreş var ve Gebze’nin 40 mahallesi var.
Öte yandan altyapı ve üstyapı sorunumuz kalmayacak dendi, geçtiğimiz günlerdeki yağışta görüldü, Gebze sahildeki sosyal yapılar yağmurda yıkıldı veya büyük zarar gördü. Beylikbağı bölgesi ve Mudurnutepe olarak anılan bölgede her sağanak yağmur sonrası su baskınları yaşanıyor.
Gebze 99 depremini acı bir şekilde yaşamış bir şehir. Konu ile ilgili “şehrimizin mevcut yapı stoğunun acilen gözden geçirilerek yapı envanterinin çıkarılması, yerel zemin koşullarının değerlendirilmesi, zemin koşullarına göre imar planlarının tekrar gözden geçirilmesi, yapı risklerinin tespit edilmesi ve gerektiğinde güçlendirme veya yeniden yapımla tüm binaların depreme hazırlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Gebzeliler oturdukları evin depreme dayanıklı olup olmadığını acilen öğrenmelidir. Gerekirse her yapıya risk oranını belirten kimlik kartı asılmalı ve vatandaşın bu konuda aydınlatılması sağlanmalı ayrıca Kentsel Dönüşüm için teşviklerin arttırılması sağlanmalıdır.
Gebze Hükümet Konağı binası başta olmak üzere eski Vergi Dairesi gibi birçok kamu binasının deprem analiz testi yapılarak kamuoyuyla paylaşılması ve gerekli önlemlerin alınması sağlanmalıdır. Eski Vergi Dairesi gibi depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan binaların ise ivedilikle yıkılması gerekmektedir.” şeklinde verdiğimiz önergeye cevap olarak vatandaşın  Çevre ve Şehircilik bakanlığından talep etmesi gerekir gibi sorumluluğu üzerinden atacak kaçamak bir cevap verilmiştir. Hükümet Konağı  ve Eski Vergi Dairesi ile ilgili ise “Talep edilen yıkım ve deprem analiz çalışmaları ile ilgili Belediyemiz Etüt Proje Müdürlüğü Bünyesinde teknik ekip ve ekipman bulunmadığından herhangi bir işlem yapılamamaktadır.” Denilerek durumun ne kadar önemsenmediği ortaya koyulmuştur. 2024 bütçesi 2.7 milyar olan bir Belediyenin teknik ekipman sıkıntısından dolayı Kaymakamlığın deprem analizi yapamamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Gebze Belediyesi'nin en büyük sorunlarından 2019 ve 2022 yıllarında yapılan çöp ihaleleri. O dönemlerde defalarca Çöp kamyonlarının satın alınması ile ilgili öneride bulunmamıza rağmen ‘Belediyenin parası yok veya bize kredi vermiyorlar’ gibi basitçe yalanlarla bu ihaleler fahiş fiyatlara verildi ve Gebze’lilerin 100 milyon TL’den fazla parası çöpe gitti.
Şuan Gebze Bölgesinde tamamlanan neredeyse tüm projeler ya Bakanlığa ya da Büyükşehir Belediyesine ait. Bunu söylediğimizde biz proje yapmadık ama borcu azalttık diyor. Proje yapmayınca zaten borç ödenir. Proje yapmayacaksanız şehri vaat ettiğiniz gibi tarihi ve kültürel bir kimlik kazandırıp il olacak hüviyete kavuşturamayacaksanız, çarpık kentleşmesi ve trafik sorununu çözemeyecekseniz, şehir plancısı olarak neden orada oturuyorsun. 5 yıl önceki projelerin yüzde 90’ı yapılmamış. Şimdi hangi vaatlerle vatandaşın karşısında çıkıp oy alacaksınız.
Son olarak Gebze’mizin il olması konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve bu konuda Gebze’nin ileri gelen resmi ve özel kurumlarıyla çalıştay yapılması konusunda da meclis önergeleri vermemize rağmen dikkate alınmadı ve Gebze’nin il olması konusunda iktidar tarafından da bir adım atılmadığını kamuoyuna sunarız.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YENİ TRANSFERLER
YENİ TRANSFERLER
 Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor
Yeni hal binasında son imalatlar yapılıyor