Haydar Akar: Üç ilçe bizim. Üç ilçe kafa...
Reklam

Haydar Akar: Üç ilçe bizim. Üç ilçe kafa kafaya

Türkiye ve Kocaeli 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Artık seçime 6 gün gibi bir süre kaldı. Seçime sayılı günler kala CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, açıklamalarda bulundu.

Haydar Akar: Üç ilçe bizim. Üç ilçe kafa kafaya

Türkiye ve Kocaeli 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Artık seçime 6 gün gibi bir süre kaldı. Seçime sayılı günler kala CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, açıklamalarda bulundu.

Haydar Akar: Üç ilçe bizim. Üç ilçe kafa kafaya
25 Mart 2019 - 16:52

İKİ LİDERLİ MİTİNGLER SES GETİRİYOR

 Hafta içi saat 2’de miting yapıyoruz. Niye 2’de oldu? İki liderin bir araya getirilmesi olayı vardı. Zaten İyi Parti daha önceden bu tarihi belirlemişti. Yani miting yapmayı düşünenler İyi Partililerdi. Bizim Kocaeli mitingimiz yoktu. Ama şunu fark ettik; iki liderin bir arada düzenlediği mitingler iyi ses getiriyor. Miting yapmayı düşünenler İYİ Partililerdi. İki liderin bir araya çıktığı mitinglerin ciddi bir ses getirdiği görüldü.

KIYIYA KÖŞEYE PANKART ASTIK

İYİ Partililer günü daha önceden belirlediği için günü değiştirme şansı olmadı. Saat konusu belli değildi. Meral hanım İstanbul’daydı. Bizim ise Ereğli mitingimiz vardı. O gün en uygun saat 2’ydi. İki gün önce Tayyip beyin mitingi vardı. Bu yüzden bilbordlar, köprüler, üst geçitler doluydu. Pankart veya afiş asacak yerimiz yoktu. Ufak ufak pankartları kıyıya köşeye astık. Sonuç olarak mitingimizi fazla duyuramadık.

ALANLA İLGİLİ TEREDDÜTÜMÜZ VARDI

Birde seçim ekonomisi diye bir konu var. Bazı rakamlar söyleniyor ama çok gülünç bu rakamlar. Bizim otobüs tutup toplu taşıma şansımız yoktu. Biz 2 gün içinde ne kadar duyurabildiysek o kadar oldu. Ayrıca bizim alanla ilgili tereddütlerimiz vardı. O alan doldu. 60 bin diyorlar ama ben rakamlara girmiyorum. Meydan 13 bin metrekare. Bir metrekareye 4 kişi düşer. Hadi 5 diyelim. O alanın alacağı kişi sayısı 40 bin 50 bindir.

MİTİNGİMİZE HERKES KENDİ İMKANIYLA GELDİ

O alan dolarsa; Cumhurbaşkanı da konuşsa 50 bindir, Haydar Akar da konuşsa 50 bindir. Çevredeki insanlarla birlikte arttırabiliriz. İnsanlar bizim mitingimize kendi rızaları ile geldi. Herkes kendi imkanı ile geldi. Bir zorlama ya da promosyon yoktu. Tabi ilçelerden birkaç otobüs gelmiştir. Ama bir otobüs 40 kişi alıyor zaten. Ben orada emniyet müdürü ile konuştum. ’40 otobüs saydık’ dedi. Hadi bu otobüslerle 5 bin, 10 bin kişi gelsin. Diğer insanlar kendi ayakları ile geldi.

ALANIMIZ DOLDU

Bakın Cumhurbaşkanının mitinginde Samsun’da bile polis geldi. O alanda 7 bin 8 bin emniyet görevlisi vardı. Sonra elimizde belgeler var. İşçiler o saatlerde tatil edilmiş. Mesailer verilmiş. İmam Hatip Liselerinden öğrenciler getirilmiş. Bunlar doğru mu, değil. Ama siyasiler yapıyorlar bunları. Bizim mitingimiz gayet başarılıydı. Alan doldu. Tereddütümüz vardı ama memnun kaldık.

PARTİ YANDAŞLARI MOTİVE EDİLİYOR

Erdoğan’ın mitinginde 120 bin kişi yoktu. Mitingler eski mitingler gibi değil. Bu mitingler sadece partililerin geldiği mitingler. Başka siyasi parti mensupları bu mitinglere katılmıyor. Bu tür şeyler parti yandaşlarını motive etmek için yapılıyor.

17 SENENİN EN ZAYIF DÖNEMİ

Mesela AK Parti’nin 2014 mitingi çok güçlüydü. Bu kadar büyük bir ekonomik kriz yoktu. Türkiye’de güçlüydü. Ama artık öyle değil, büyük bir kırılma var. Parti seçmeninde de büyük bir kırılma var. İnsanlar bu krizden etkileniyor. Birçok AK Partili, tercihini değiştirme noktasına gelmiş. Bana göre AK Parti’nin 17 senelik zamanda en zayıf dönemi.

YÜZDE YÜZ ALACAĞIZ

Biz Kocaeli’de 3 ilçede öndeyiz. 3 belediyeyi yüzde yüz alacağız. İsimlerini şu an söyleyemeyeceğim. 3 belediyede de kafa kafaya gidiyoruz. Biz anketler yaptırıyoruz. Kafa kafaya gidiyoruz. Millet ittifakı ile birlikte bu rakamın minimum 6, maksimum 8 belediyeye çıkarabileceğini düşünüyorum.

AK PARTİ KOCAELİ’DE KIRILMA YAŞAYACAK

Örneğin Başiskele ve Dilovası’nda Saadet ilçeyi alırsa biz aldık sayılmayacağız ama sonuçta muhalefet alacak. Böyle bakmak lazım. Ciddi yarıştığımız yerler ve önde olduğumuz yerler var. Bence AK Parti Kocaeli’de ciddi bir kırılma yaşayacak.

İNSANLAR ÜZERİNDE TEHDİT VAR

Kocaeli’de ikili bir seçim var. Çok değişik sonuçlar olabilir. Aslında bir 89 ruhu yaşanabilir. Ama ortam ve şartlar o ruha uygun değil. Farklı bir ortam var. O zaman bir ekonomik kriz ve bir baskı vardı. İnsanlar üzerinde bir tehditte vardı. O dönem ‘Bize oy vermezseniz, bunlar iş yapamazlar’ deniliyordu. Bu tehditler bugün geçerli. Ama bence AK Parti en zayıf olduğu dönemi yaşıyor.

ERDOĞAN SEVGİSİ

Ekonomik kriz, 1989 yılından daha büyük. Ama o zaman bir Özal sevgisi yoktu. Orada merkez sağda bulunan insanların Anavatan’a oy vermesi olayı vardı. Bu dönem bir Tayyip Erdoğan sevgisi var. Onun kitlediği bir seçmen kitlesi var. Biz o kitleyi aşamıyoruz. Ekonomik krizden etkilense bile Erdoğan için oy veren insanlar var.

ADAYLARA SAYGISIZLIK

Erdoğan’da bunu bildiği için tüm Türkiye’yi kendi fotoğrafları ile donatıyor. Aslında bu adaylara Haydar Akar: Üç lçe bzm. Üç lçe kafa kafaya – ENKOCAELİ.COM https://www.enkocael.com/2019/03/25/haydar-akar-uc-lce-bzm-uc-lce-kafa-kafaya/ 3/4 yapılan büyük bir saygısızlık. Burada tek başına bir afiş asıp, bir liderin ‘Belediye işi gönül işi’ demesi doğru değil. Yarışan o değil. AK Parti’de adaylar ikinci planda kalıyor.

BÜYÜKAKIN’IN AVANTAJI ERDOĞAN’DAN

Tahir Büyükakın ve Serdar Kaman’ın tanınırlığı arasında büyük bir fark yok mu? Serdar bey doktor. Bana göre Tahir hocadan, daha çok insana dokunmuştur. 2 milyona yaklaşan bir ilde, batı bölgesine gidildiği zaman Tahir Büyükakın çok tanınmaz. Tanınırlık anlamında aralarında fark yok. Ama Tahir hocanın avantajı Tayyip Erdoğan’dan geliyor.

 BU ALGI NEDEN YARATILDI BİLMİYORUM

Hayır destek veriyoruz. Ben ve tüm arkadaşlarım yanında oluyoruz. Geçen akşam Gölcük’ün köylerindeydi. Oradaki yerel adayımız İsmet İşeri ile birlikte dolaştı. CHP tüm organizasyonlarında Kaman’a destek veriyor. Böyle bir algı yaratıldı. Ama neden böyle bir algı yaratıldı anlamıyorum.

DESTEĞİMİZİ HEP VERİYORUZ

Örneğin Serdar bey Gebze’ye gittiği zaman Recep Dursun ile beraber program yapıyorlar. Burada Fatma hanım ile program yapıyorlar. Nereye giderse gitsin, oradaki adayımız ile birlikte programlara katılıyorlar. Biz desteğimizi hep veriyoruz. Bu algı belki, onların medyayı iyi kullanamamalarından kaynaklanıyor olabilir. Serdar Kaman’ı kimse bilmiyordu. Fazla görseli yoktu kentte. O konuda biraz geç kaldılar.

İLETİŞİMİN DAHA GÜÇLÜ OLMASI LAZIM

Mesela Fatma Kaplan Hürriyet ve Serdar Kaman’ın birlikte yer aldığı çok afiş yok? Yerel seçim böyle. 2014 yılını hatırlayın İzmit’te adayımız Sefa Sirmen, Büyükşehir’de adayımız Tahsin Tarhan’dı. Siz ikisinin fotoğraflarını yan yana gördünüz mü? Herkes kendine çalışıyor. Birde iki partinin adayı var. Biri İyi Partili biri CHP’li aslında iletişimin daha güçlü olması gerekiyor. Demek ki afiş konusunda eksiklikler var.

ÇOK BÜYÜK TANITIMA GEREK YOK

Şöyle bir tespitim var. Az önce maksimum 8 ilçede iddialıyız demiştim. Bu iddiamız gerçekleşirse, o zaman Serdar Kaman’da Büyükşehir belediye başkanı olur. Bunun için çok büyük bir tanıtıma yok. Seçmen İzmit’te Fatma hanıma, Kartepe’de Cumhur beye oy veriyorsa, Büyükşehir’de de Serdar beye oy verecektir. İlçe belediyede CHP ya da İyi Parti adayına oy veren seçmen gidip Büyükşehir’de Tahir Büyükakın yetenekli falan diye ona oy vermez.

AK PARTİ SEÇMENİ CEZA VEREBİLİR

Alt belediyede AK Parti seçmeninin bir kızgınlığı varsa gider başka partinin adayına verebilir. Büyükşehir’de Tahir beye verir. İlçe belediyesi konusunda ceza verebilir. Ama bizim seçmenimiz bize kızsa bile gidip AK Parti’ye oy vermez.

HERKESİN GÖNLÜNÜ YAPMAK İMKANSIZ

Son olarak geçtiğimiz günlerde partinizden Hasan Akbulut istifa etti. Bu konuda ne diyeceksiniz? Zaman zaman böyle kırgınlık, kırılganlıklar oluyor. AK Parti’den, MHP’den istifa edenler de oluyor. Siyaset öyle bir şey ki, herkesin gönlünü yapmak imkansız. Belediye meclis üyesi adaylığına 300 kişi başvuruyor, ama yazabileceğin isim sayısı 20 tane 30 tane. İnsan beklentilerini karşılayamayınca arkadaşlar istifa edebiliyor.
(En Kocaeli)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması