Çocuk tiyatrosu 9. kez başlayacak
Reklam

Çocuk tiyatrosu 9. kez başlayacak

Çocukların tiyatro ile gelişimine katkıda bulunan Kocaeli Bölge Tiyatrosu çocuk oyunlarının 9'uncusu startını yarın verecek.

Çocuk tiyatrosu 9. kez başlayacak

Çocukların tiyatro ile gelişimine katkıda bulunan Kocaeli Bölge Tiyatrosu çocuk oyunlarının 9'uncusu startını yarın verecek.

Çocuk tiyatrosu 9. kez başlayacak
04 Ocak 2019 - 14:49

9 yıldan bu yana Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen çocuk oyunları festivali yarın başlıyor. Festival öncesi Doplhin Keyfin Kafe’de basın mensupları ile bir araya gelen Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, çocukların gelişimi için tiyatronun önemine değindi. Basın açıklamasına Müzik Direktörü Agah Eroğlu, Tiyatro Müdürü Hüsniye Akçin, Sahne Tasarımcısı Erhan Demiray, Yönetmen Aslı Akçin, Demet Demiray, Eylülcan Akçin, Dolphin AVM Müdürü Emre Tezcan da katıldı.

12 AYRI TİYATRO OYUNU
Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin oyuncuları çocuk olan biricik festivali. Yüzlerce çocuğun oyuncu olarak katıldığı bir çocuk şenliği. Aynı zamanda annelerin babaların, amaca, teyze, hala, dede. Kısacası tüm ailenin içinde çaba gösterdiği bir paylaşma organizasyonu. 9. kez bir araya gelen buluşma günleri. Günleri, 14 Ocak 2019 Pazar günü sona erecek. 11 grup Kocaeli’den, bir grup Denizli’den olmak üzere 12 grup çocuk, 12 ayrı tiyatro oyunu oynayacak.  Bu festival ülkemizin biricik festivali. Tasarlanmış biçimi ile Kocaeli’ye sığamayacak kadar büyük tiyatromuzun olanakları doğrultusunda ise yerel bir festival. 

KONUK GRUP DENİZLİ’DEN 
Aslında Milli Eğitim ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir araya gelerek gerçekleştirebileceği bir büyük organizasyon. Uluslararası prestij projesi. Çocukların oyuncu olarak görev aldığı güzel bir proje. Çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerinde bir eğitim aracı olarak kullandığımız tiyatro sanatından çok yararlanıyoruz. Özgür alanlar ve donanımlı uzmanlar yaratıyoruz. Sadece çocuklar için tasarladığımız be festivale katılmak için birçok ilden başvuru alıyoruz. İmkanlarımız sınırlı olduğu için ancak bir grubu konuk olarak ağırlayabiliyoruz. Bu yıl konuk grubumuz Denizli’den katılacak.”

Oyunların tarihleri şöyle:
5 Ocak Cumartesi
Dolambaçlayan Dolphin AVM- Grup Ada 14:00
Albüme Sığmayanlar Dolphin AVM- Grup Anahtar 15:30
Çerçevelenenler Dolphin AVM- Grup Aksiyon 17:00

6 Ocak Pazar 
Rodin Dolphin AVM- Grup Apollon 14:00
Kırılmalar Dolphin AVM-Grup Artemis 15:30

12 Ocak Cumartesi
İletişim Dolphin AVM-Grup Armoni 14:00
Sessiz Orkestra Dolphin AVM- Grup Anonim 15:30
Yağmur Dolphin AVM- Grup Akustik 17:00

13 Ocak Pazar 
Mavi İstersen Mavi Olur Dolphin aVM- Grup Antik 14:00
Sınav Dolphin AVM-Grup Anka 15:30
Gürültü Orkestrası Dolphin AVM-Grup Alkış 17:00

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı