Çiler’den mesaj var
Reklam

Çiler'den mesaj var

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çiler'den mesaj var

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çiler'den mesaj var
03 Ekim 2018 - 13:04

İŞTE O MESAJ;

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü; hayvanların yaşam refahını sağlama, iyileştirme ve hayvanlara karşı işlenen suçlara dikkat çekilmesi adına bir sosyal hareket olarak, Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu tarafından ilan edilmiştir. Bugün, dünyadaki tüm hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler için en önemli günlerden biridir.
 
Küçük yaşlarda kazanılan hayvan sevgisi; bireyde şefkat, merhamet, yardımlaşma gibi duyguların gelişimi konusunda büyük katkı sağlar. Hayvanları seven bireylerin, insanları daha içten sevdikleri de aşikardır. Bizim yalnızca sevgimize muhtaç bu güzel varlıklara eziyet edilmesi ise; insanlıkla bağdaştırılamayacak bir durumdur. Dünya üzerinde doğal yaşama katkı sağlayan her canlıya “Allah bizim için yarattı, kim bilir niye yarattı?” sözünü de düşünerek; saygı ve merhamet duymamız gerektiğini unutmamalıyız. Hayatımızın her alanında yer alan bu güzel canlıların kötü davranışlardan uzak tutulması hayvan sahiplerinin, sivil toplum kuruluşlarının, ilgili kamu kurumlarının ve her bir bireyin sorumluluğundadır. Bugün; senede bir gün de olsa bu hassas ve önemli konuyu gündeme getirmemiz, hayvanların da aynı biz insanlar gibi duyu ve hareket kabiliyetine sahip olduklarını, kendilerine yönelik her türlü şiddeti hissedebildiklerini vurgulamamızı sağlamaktadır.
 
Tüm insanlık, hayvan yaşamının sağlıklı ilerlemesinden sorumludur. Bu duygu ve düşüncelerle; masum canlılarımıza yapılan eziyetlerin son bulmasını diliyor, dünyanın yalnızca biz insanlara ait bir yer olmadığını unutmamamız bilinci ve hayatımızı güzelleştiren hayvanlarımıza daha iyi yaşam koşulları sağlanacağına olan inancımla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nü kutluyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı