CHP’de isimler netleşti!
Reklam

CHP'de isimler netleşti!

CHP 37. Olağan Genel Kurultayı hafta sonu Ankara’ da gerçekleştirilecek. Parti Meclisi Üyeliği adaylığı için Kocaeli’nden aday olacak kişilerin isimleri ise netleşmiş durumda

CHP'de isimler netleşti!

CHP 37. Olağan Genel Kurultayı hafta sonu Ankara’ da gerçekleştirilecek. Parti Meclisi Üyeliği adaylığı için Kocaeli’nden aday olacak kişilerin isimleri ise netleşmiş durumda

CHP'de isimler netleşti!
24 Temmuz 2020 - 12:32

CHP'de şubat ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen büyük kurultay bu hafta sonu Ankara'da gerçekleşecek. CHP'nin kurultayı Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve saat 10.00'da başlayacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun salonda yerini almasıyla birlikte, önce ekranda eski genel başkanların mesajlarını içeren video yayınlanacak. Ardından da Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin bir video gösterilecek. Kurultay'ın açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yapacak.

KILIÇDAROĞLU’ NUN RAKİPLERİ

Kurultayın ilk gününde Genel Başkanlık için seçim yapılacak. Mevcut CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi İlhan Cihaner ve Kurultay Onur Üyesi Tolga Yarman, hafta sonu gerçekleştirilecek 37'inci Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday adayı olduklarını açıkladı.

ÇARŞAF LİSTE YAPILACAK

CHP Kurultayı'nda PM seçimleri çarşaf listeyle yapılacak. CHP tüzüğünde yapılan son değişiklikle, PM adayı olmak isteyenlerin en az 10 delegenin imzasını alması gerekiyor. Yeni koyulan bu kurala rağmen yine PM'yi oluşturan 52 kişi ile 8 kişilik Bilim Kurulu için yüzlerce aday çıkması bekleniyor. CHP’nin çarşaf listeyle yaptığı PM seçimlerinde bugüne kadar aday sayısı hiç 500’ün altına düşmedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MANİFESTO

Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmanın bir manifesto olacağı ve bunu yayımlayacağı belirtildi. Bütün delegelere oylattıracağı ve imzalatacağı manifesto parti arşivine kaldırılacak. CHP kaynakları, delegelerin bu manifestoyu imzalayarak “CHP’yi iktidara getiren benim de imzam var” diyeceğini söyledi. Kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun 74 kişilik kapsayıcı bir anahtar liste hazırlayacağını ifade ederek, “Bu kişilerden de 52 kişiyi seçmesini isteyecek. Bu da birçok PM ve MYK üyesinin liste dışı kalması ihtimalini doğuracak” dedi. Kılıçdaroğlu, bununla birlikte herkesle çalışabileceğini, tüm delegelere güvendiğini ifade edecek ve iktidara hep beraber yürüme mesajı verecek.

İSİMLER NETLETLEŞTİ

Kocaeli’ den Parti Meclisi’ ne ve kurullara aday olacak isimler de netleşmiş durumda. CHP PM Üyeliği aday olan isimler CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan , CHP’den milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Ehlinaz Torun, Gebze İlçe eski sekreteri Dilek Tat olurken, önceki dönem CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise Yüksek Disiplin Kuruluna aday olacağını açıkladı. Ayrıca 2011 yılında milletvekilleri seçiminde 4. Sıradan aday gösterilen Doç.Dr. Ömer Kurtaş ‘ ın ise Bilim Kuruluna aday olacağı kesinleşti.

SON TOPLANTI ANKARA’ DA

Cumhuriyet Halk Partisi’ nin Hafta sonu yapılacak kurultay öncesi CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, kurultay delegeleriyle son toplantısını Ankara’ da Anadolu otelinde saat 09.00 gerçekleştirecek. Bu toplantıda kurultay delegeleriyle istişarede bulunacak Yıldızlı’ nın ortak hareket etme ve kim aday olursa olsun destekleme kararı alacağı öğrenildi.

KURULTAY DELEGELERİ

Kurultayda İl Başkanı Harun Yıldızlı ve Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan’ ın  dışında kurultay delegesi olan Anıl Acurman,  Birkan Koçak,  Bülent Yıldız, Cihan Soyluçiçek, Ercan Gökdemir, Fahrettin Aktaş, Fatma Kaplan Hürriyet, Göktan Aktaş, Gülay Eyisabuncular, Gülay Özbay Salman,  Gülseren Solmaz Altuna, Hurşit Güneş, Kardelen Beytaş, Cengiz Sarıbay, Mehmet Hilal Kaplan, Mühip Kanko, Musa Haydaroğlu, Olcay Öğüt, Ozan Aksu, Recep Dursun, Satı Bozkurt, Selim Yıldız, Suat Ülkü, Vedat Küçük, Zenure Çataltepe oy kullanacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı