Önce eğlenelim, sonra evleniriz…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Önce eğlenelim, sonra evleniriz…

03 Kasım 2016 - 13:25

Önce eğlenelim, sonra evleniriz…
Evlilik, Türk toplumu için kutsal bir müessesedir.
İslam dininde yeri ve önemi büyüktür.
Annelik gibi kutsal bir görevin başladığı yerdir.
Evlilik namustur, sorumluluktur, kutsal bir alandır.
Terör örgütleri, içimize sızan hainler ve bir yandan da yozlaştırmakla ilgili çabalar.
Bu çabalar arasında son yıllarda evlilik programları ilk sırayı alıyor.
Aslında, Tv programcılığı açısından son derece eğlenceli ve komedi yüklü sahneler var.
Fakat, bu programlara alet edilen konunun ‘evlilik’ olması, tüm o şovu ve komikliği ciddi bir ahlaksızlığa ve yozlaşmaya dönüştürüyor.
Bir ara sık yemek yediğimiz, vaktimizi geçirdiğimiz bir mekanda ki garson anlatmıştı, kendisi bu programlardan birisine katılmış. 
O loca dediğiniz yerde oturanların hemen hemen hepsinin birbiri ile ilişkisi olurmuş. Tv’de görünen yüzlerin yanı sıra sahne arkasında da genç kızlar, genç erkekler bulunurmuş ve orada tanışan insanlar, mutlaka birlikte birkaç gün geçirirmiş. İster ekran önünde buluşma yaşansın, ister sahne arkasında tanışma olsun. Temas oldu mu? Tanışıklık, elektrik vs direk birlikte zaman geçirilirmiş.
O olayı yaşamış garsonun anlattıklarını bir kenara bırakıp, kamera önünde yaşananlara baktığımızda bile ahlaksızlığın ne boyutta olduğu ortada.
Yaşlı-başlı, adamlar, anne (!) olmuş kadınlar, çıkıyor ekran başına, iki dakikalık görüşmede, ‘elektrik’ aldıysa, yemeğe, birlikte olmaya, eğlenmeye gidiyor.
Genç kızlar, erkekler, buluşup görüşüp, ‘önce bir çay içelim’ ile başlayan temasın ardından, birlikte vakit geçiriyorlar.
Genelde evlenen yok.
Evlenenlerde, en özellerini ekran önünde yaşayıp, bir süre sonra ekran önünde ayrılıyor.
Evlenmek işin bahanesi, millet orda eğleniyor. 
Kanal, reytinglerle işine bakarken, orada ki insanlara eğlenme imkanı tanıyıp, otel, yemek, yol gibi masraflarını karşılıyor, asgari ücretin yarısı kadarda maaş veriyor. Daha ne olsun. Alan memnun, satan memnun.
Kim, kimden elektrik almış, kim kime su vermiş bizi ilgilendirmez ancak, bu eğlence anlayışlarına evlilik gibi kutsal bir müesseseyi alet etmeleri, kabul edilemez.
Sahiplerinin Milli ve Dini değerlere bağlı insanlar olarak bilindiği Tv kanallarında bu tür programların yapılması ayrı bir tartışma konusu.
Bu kutsalımızla dalga geçmek, hafife almak, yozlaşmaya zemin yaratmaktır. 
İçerisinde yaşanan iğrençlikleri geçtim, topluma verilen mesaj itibariyle, bir an önce yayınlarına yasak getirilmesi gereken bu programlara vatandaşların da itibar etmemesi, izleyerek, yapımcıları cesaretlendirmemesi gerekli.
Her ne kadar, komikliklerle dolu sahneleri olsa da, bu ahlaksızlıkların prim yapmamasına özen gösterilmeli

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum