GEBZE’DE YAŞANIR mı?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

GEBZE’DE YAŞANIR mı?

29 Aralık 2016 - 10:00

2016’ya veda ettiğimiz şu günlerde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i konuk ettik.

Gebze’ye dair genel değerlendirmeler yapan Köşker, Gebze’nin sosyal donatı alanlarının eksik olduğu ve Gebze’nin artık yaşanabilir bir kent olmadığına dair görüşlerin bugün itibariyle gerçeği yansıtmadığını söylerken, geleceğe dairde önemli projeler açıkladı.

Köşker, Gebze’nin artık yaşayan ve yaşanabilir bir şehir olduğunu anlatırken, peş peşe açılan sosyal mekanları örnek gösteriyor.

Bir, iki, üç derken Gebze’de son süreçte 50’yi bulan sosyal mekanların açıldığını ve bu mekanların da, hemen hemen hepsinin tıklım, tıklım dolu olduğunu gözlemlediğini, bunun da gençlerin artık Gebze’den başka yere gitmediğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin marka cafelerinin Gebze’de mantar gibi çoğaldığını görmemek ve bu mekanların doluluğunu görmezden gelmek, Gebze’ye gerçekten haksızlık olur.

Macera Parkı, askeri alanda yapılacak sosyal mekanların, planlanan mesire alanı ve oluşacak yeni yaşam alanlarını da anlatan Köşker, Gebze’nin artık yaşamak için tercih edilecek bir kent olacağını iddialı bir şekilde dile getirdi.

Gebze’nin kültür sanat anlamında da önemli bir aşama kat ettiğini söyleyen Başkan Köşker, Osmangazi Köprüsü ve yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak Bilişim Vadisi’nin Gebze’ye değer katacağını ve Gebze’nin Türkiye’de gıpta ile bakılacak bir şehir olacağını söyledi.

Gebze’nin Belediye Başkanı’nın Gebze’nin ticaret ve sanayi kentinden ziyade, yaşanabilir bir kent olmasına verdiği önemi görmek heyecan vericiydi.

Bugün hala ‘Gebze’de yaşam alanı yok’ diyenlere, Köşker’in yaptığı objektif değerlendirme önemli bir cevap.

Evet, bugün Gebze’de onlarca sosyal mekan açıldı ve evet hepside dolu.

Yani bir İlçe’ye kısa bir zaman dilimi içinde 50 civarında mekan açılıyor ve bu mekanların tamamı doluyorsa, o kent yaşanan bir kenttir.

Yeterli mi? Elbette değil.

Ama olayın güzel yanı Gebze’nin Belediye Başkanı da, bu gelişmeye dikkat çekerken, bunun yeterli olmadığını ve önümüzdeki dönemlere dair, planlamaların önemli bir kısmının sosyal donatı alanları üzerine olduğunu söylemesi.

Bu değerlendirme Gebze’nin yaşamak içinde tercih edilecek bir kent olacağı umudunu arttırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum