CHP ne alaka!..
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

CHP ne alaka!..

13 Aralık 2016 - 10:17

Şehitlerimizin cenazeleri kalktı bir bir..

Bölücüler, hainler ve onların destekçileri son dönemde azgınca, aşağılık bir şekilde saldırıyorlar.

Dik duruş, baş eğmeyen tavır, sonlarının geldiğini gösteriyor. Sona yaklaştıkça daha da şuursuz oluyorlar.

Ne büyük acıdır ki, son dönemde kalkan şehit cenazeleri, gözü yaşlı analar, yetim kalan evlatlar, dul kalan bacılarımız..

Vatan için canını veren kahramanlarımız var.

Acılarımız var.

Ancak acı ortak acı ve bir çok yönüyle eleştirsek, kızsak, doğru bulmadığımız yönleri olsa da terör konusunda CHP’de her zaman vatansever bir çizgide olmuştur. Bu acıların yaşandığı süreçte CHP eleştirisi, CHP’ye saldırmak ne alaka doğrusu pek anlamadım.

Ben liderliğini beğenmiyor olsam da CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk günden itibaren, ‘Terörün kökünü kazımak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ dedi.

Hükümete terör konusunda her zaman açık desteğini gösterdi.

‘Açılım’ denildi. CHP açılım sürecinin eksiklerini belirterek te olsa destek oldu.

Yeniden ‘top yekün kökünü kazıyacağız’ denildi. Sınırlarımız içinde ve sınır dışında başlatılan operasyonlara destek verildi.

Yani yiğidi öldür ama hakkını teslim et.

CHP’ye yönelik bir çok eleştiride aynı düşünebiliriz ama CHP’nin teröre karşı geçmişten bugünümüze ortaya koyduğu tavır kesinlikle ve hiç tartışmasız vatanperver bir tavırdır.

Bugün acılarımızı paylaşırken, CHP’ye terör örgütü destekçisi yaftası yapıştırmak, başta şehitlerimiz olmak üzere bu Ülke insanına haksızlık olur.

CHP ile çatışma zemini yaratmak, terörü besleyen, bugün yaşadığımız acılarımızın sebebi olan dış mihraklarında ekmeğine yağ sürer.

Tam da FETÖ’cü ihanet çetelerinin, onların üst akıllarının istediği bir durumdur, CHP’yi de içine katarak, Ülke insanları arasında gergilim yaratılması.

Oysa, bugün tam aksine, Ülkemin tüm renkleri bir araya gelmeli, tek yürek olup, terör belası ve destekçileri ile mücadelesini sürdürmeli.

Sadece CHP değil, Kürt kökenli kardeşlerimize de ‘terörist’ gözü ile bakılması, tepkinin o noktaya taşınması, şehitlerimize değil ülkeyi bölmek isteyenlere sahip çıkılması anlamına gelir.

Ülke hassas bir süreçten geçiyor ve Ülkemin her rengini içerisinde barındıran, bölgemiz. Gebzemiz, Darıcamız, Dilovamız, Çayırovamız bu süreçte daha da büyük önem taşıyor.

Sağduyu ve sükunatı temin ederek, acımızı yaşamalı ve bu acılara neden olan gerçek düşmanları doğru tespit edip, mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Hatta İçişleri Bakanımızın dediği gibi bu terör odakları ile mücadeleyi acımasız bir şekilde sürdürmeliyiz.

Ama hata yapmadan.

Ayrışmaya, ayrıştırmaya müsaade etmeden, düşmanı ve terör odaklarını iyi bellemeli, destekçi ve teşvikçilerini bulmak, cezalandırmak için bir ve bütün olmalıyız.

Cumartesi akşamı patlayan bombalara Ülke’nin dört bir yanından tepki geldi. Darıca Belediyesi de hafta içini beklemeden, çokta organize olmayı umursamadan, önemli bir refleks gösterip, terörü Darıca’da kınadı. Katılımda yoğun ve önemliydi. Ama hepsinden önemlisi o refleksti ve sadece terör odaklarının kınanması idi.

Acımız büyük ve tarifsiz ama bu acımızı paylaşmamıza, öfkemizi dile getirmemize imkan sağlayan Darıca Belediyesi’nin bu refleksi ve yaptığı organizasyon çok anlamlı ve değerli idi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum