Zinnur Büyükgöz’ü dinlerken…
Reklam

Zinnur Büyükgöz’ü dinlerken…

Levent Altun yazdı...

Zinnur Büyükgöz’ü dinlerken…

Levent Altun yazdı...

Zinnur Büyükgöz’ü dinlerken…
02 Ağustos 2019 - 09:46

Gebze belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, dün düzenlediği basın toplantısında 4 aylık değerlendirmelerde bulundu.
Gebze’yi ilgilendiren konuları ve sorunları birinci ağızdan sorup, kamuoyuna duyurulması noktasında basın toplantısı geleneği güzel. Biz sorduk, başkan Büyükgöz yanıtladı.
Bazı konularda elbette daha temkinli yaklaştı. Bir önceki belediye başkanı başka partiden olsaydı örneğin borçlar konusunda sanırım bu kadar temkinli olmaz, ‘enkaz’ nitelemesini duyabilirdik.
Gelelim basın toplantısında gündeme ilişkin konulara.
Bildiğiniz gibi Gebze belediyesinin geçen dönemki borcu 366 milyon liraydı, bu borcun daha fazla olduğunu Başkan Büyükgöz de kabul etti ancak rakam açıklamadı. 4 ayda 37 milyon liranın ödenmesi iyi bir başlangıç sayılabilir.
Kadro disiplini ve yönetim şeması ne kadar başarılı onu zaman gösterecek. MHP’lilerin kadro beklentisine nasıl yanıt verilecek ve personel dengesi nasıl sağlanacak onu da zaman gösterecek. Başkan Büyükgöz eğer siyasete yenik düşer de partizanca uygulamalar başlarsa, sonu gelmez.
Halk meclisleri uygulaması bana hep tuhaf gelmiştir. Zaten belediye meclis üyeleri o mahalleleri temsil etmiyor mu? Ya da mahalle muhtarları niye var?
Halk günlerinde insanlar sadece kendi kişisel sorunları için gelir. Oysa faaliyete geçirilmeyen ve ötelenen Gebze Kent Konseyi tüm şehrin genel sorunlarını gündeme taşır, tartıştırır ve çözüme ulaştırır. Bu konuda başkan Büyükgöz’ü çok da istekli görmedim açıkçası.
Asfalt, yama ve parke çalışmaları ben çocukluğumdan bu yana devam ediyor, bu konuda yorum yapmayacağım.
Kamyoncular Garajının belediye tarafından işletilmeye başlanması başarılı bir girişim.
Çok ilginç bulduğum bir konu, cenaze hizmetleri.
Gebze’de vefat eden 509 kişiden 301’i Gebze’de defnedilirken 208’i Anadolu’nun her tarafına nakil edilmiş. Gebze’de defnedilenlere ücretsiz hizmet sunulmalı ama ille de Sivas’a Artvin’e götüreceğim diyen vatandaş da bunun bedelini ödemeli bence.
Gebze Eskihisar’daki dünyaca ünlü ressamımız Osman Hamdi Bey’in müzesi gerçekten acınacak durumda. Bunu özellikle sordum başkana. Müzenin içinde perdelerden başka bir şey olmadığını söyledi, tüm tablo ve eşyalar Müze Müdürlüğü’ne götürülmüş. Restorasyon yapılamıyor çünkü kaynak bulunamıyor. Maliyetini söylemekten kaçındı başkan ama çok büyük rakamlar olacağını düşünmüyorum. Gebze’nin tarihi ve turistik yönünün ön planda olma beklentimiz hep sürecek. Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı, dünyaca ünlü Kartacalı komutan Anibal’in mezarı bunlardan bazıları.
Özetlemek gerekirse, Başkan Büyükgöz evin eşyalarını yenilemek isteyen yeni ev sahibi gibi ama bazı eşyalardan da kurtulamıyor anladığım kadarıyla!
Eski takım kadrosunu 4 ayda yeniledi ve artık sahada kimleri, nasıl oynatacağı ona bağlı. Bundan sonraki süreç, şikayet etme değil çözüm üretme dönemi olacak.
Toplumsal duyarlılığa, basına, eleştiriye ve katılımcılığa saygı duyan bir görüntüsü var.
Umarım bu şekilde devam eder.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık, başkan yardımcılarını açıkladı
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’
Bıyık: ‘Eğitim en önemli önceliğimiz’