Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına...
Reklam

Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına kavuştu

Körfez ilçesinde zift birikintisine yapışık halde bulunan Ziftcan sağlığının yanı sıra yeni bir yuvaya kavuştu.

Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına kavuştu

Körfez ilçesinde zift birikintisine yapışık halde bulunan Ziftcan sağlığının yanı sıra yeni bir yuvaya kavuştu.

Ziftcan hem sağlığına hem de yeni yuvasına kavuştu
23 Mayıs 2019 - 10:01

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yere dökülen zift birikintisini fark etmeyerek üzerine yatıp zifte yapışan köpeği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı. Ziftcan adı verilen ve sağlığına kavuşan yavru köpek sahiplendirildi.

 ZİFTE YAPIŞIK HALDE BULUNDU

Geçtiğimiz hafta Körfez ilçesi Barbaros Mahallesi Hürriyet Bulvarı’ndaki boş bir arazide yavru köpek zift birikintisine yapışık halde bulundu. Köpeği o halde gören vatandaşların durumu bildirmesiyle olay yerine giden Kocaeli Büyükşehir İtfaiye ekipleri köpeği ziftle birlikte bulunduğu yerden kaldırdı. Hareket edemeyen köpek itfaiye müdürlüğü bahçesine getirilerek burada kafası, ayakları ve kuyruğu ziftten kurtarıldı. Yavru köpek daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

 GEÇİCİ BAKIMEVİNDE TEDAVİSİ YAPILDI

Zift birikintisine yapışık halde bulunan köpek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde tedavi altına alındı. Geçici bakımevine getirildiğinde bitkin olan talihsiz hayvan, veteriner hekim ve görevli personeller tarafından ılık suyla yıkanarak ziftlerinden kurtuldu. Bir süre bakımevinde misafir edilen yavru köpeğe vitamin takviyesi yapıldı.

 ONUN ADI ZİFTCAN

Uzman Veteriner hekimler tarafından tedavi edilen yavru köpeğe “Ziftcan” adı verildi. Vitamin takviyesi ile güçlenen ve kısa sürede sağlığına kavuşan Ziftcan kısa sürede Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin maskotu oldu.

 YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Neşeli halleri ile eski halinden eser kalmayan Ziftcan, sağlığının yanı sıra yeni bir yuvaya kavuştu. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne hayvan sahiplenmek için başvurusunu yapan Kandıralı Bünyamin Akkül, Ziftcan’ı sahiplendi. Akkül, Ziftcan’ı televizyondan ve gazetelerden gördüğünü ve sahiplenmek istediğini ifade ederek” Benim için çok değerli Ziftcan’ı sahiplenmek. Büyükşehir Belediyesi’ne sokak hayvanlarına gösterdiği hassasiyet için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...