Yerel basında 23 kişi istihdam edilecek
Reklam

Yerel basında 23 kişi istihdam edilecek

Basın İlan Kurumu, MARKA ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan 23 kursiyere sertifikaları takdim edildi

Yerel basında 23 kişi istihdam edilecek

Basın İlan Kurumu, MARKA ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan 23 kursiyere sertifikaları takdim edildi

Yerel basında 23 kişi istihdam edilecek
06 Aralık 2018 - 14:06

Basın sektöründe yaşanan değişim, sosyal medyadaki gelişmeler, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimler vermeyi amaçlayan Basın İlan Kurumu’nun Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve İŞKUR İl Müdürlüğü’yle beraber düzenlediği Yeni Nesil Gazetecilik ve İstihdam Programı sona erdi. Kocaeli Üniversitesi’nde düzenlenen, 80 saat süren, 9 ay istihdam garantili ve medya sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyenlerin bu alanda analitik düşünme, sorun çözme, etkili iletişim kurabilme, haber yazım teknikleri, fotoğraf çekimi bilgi ve becerilerine sahip olması hedeflenen programda 23 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.  Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, yerel ve ulusal basında çalışmaya fırsat bulacak.

YOĞUN KATILIM
23 kursiyerin 80 saat eğitim aldığı, 9 ay istihdam garantili eğitim programının Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karacan, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Nigar Pösteki, Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR Eğitim Şube Müdürü İlhami Çelik, SGK İl Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz ve öğrenciler katılım gösterdi.

saygi-durusu-(1)-003.jpgkatilim-072.jpg

İSTİHDAM EDECEĞİZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, “İstihdam amaçlı bir organizasyondu. MARKA’nın desteğiyle yola çıktık. Bu ikinci organizasyonumuz. 2017 yılında ilk organizasyonu gerçekleştirmiştik. O programdan 11 arkadaşımız istihdam ediliyor. 30 arkadaşımız eğitim kursuna katıldı. Bu arkadaşlarımızı basın sektöründe istihdam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İSTİHDAM OLANAĞI ARTTIRILDI
Beşer’in ardından kürsüye çıkan İŞKUR İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü İlhami Çelik, “Hedefimiz istihdam alanında yeni alanlar yaratmak. Amacımız insanların vasıflarını arttırıp, istihdamı arttırmak. Bu projeyle genç arkadaşlarımızın istihdam olanağı arttırıldı. İŞKUR bu faaliyetlerin içerisinde olmaya gayret edecek. İşe yerleştirme faaliyetlerine devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Çelik’in ardından kürsüye çıkan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, “Bu işi sahiplendik. Kasım ayında bu faaliyeti tamamladık. Kursa katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

AMACIMIZ KÖPRÜ OLABİLMEK
Son olarak kürsüye çıkan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karacan, “Eğitim ve istihdam önemli 2 başlık. Ülke olarak, her alanda gelişmiş ülkeler gibi seviyemizi yükseltmeliyiz. Bu istihdam programının amacı da bu. Projelerimizin sadece 1 tanesi bu. Yapılacak olan daha çok projemiz var. Basın İlan Kurumu bir proje ofisi değil ama amacımız ülkemizin kültürel mirasını değerlendirmek ve yeni nesillere aktarmaya köprü olabilmek. Bu lafla olacak şey değil. Katma değer üretecek şekilde maddi olanaklarımızı değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

HAYAT İLETİŞİM DEMEK 
Son olarak kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, “27’nci yüzyılın ilk çeyreği bitiyor. Bilim ve teknolojinin arkasından insanlık koşturuyor. Bu gidişata karşı hem endişeleniyorum hem de insanın zekasının ortaya koyduklarını görünce rahatlıyorum. Hayat iletişim demek. Hangi meslekten olursa olsun gelişmeleri incelememiz lazım. Gazeteciliğin bambaşka konuları var. Kamuoyunu direkt etkileyen bir meslek grubu. Büyük sorumluluğu olan bir meslek. Tembel adamın işi değil” ifadelerini kullandı.

Sertifika alan kursiyerler:
Ahmet Aydın, Arya Uzun, Bahar Ercan, Barış Yahya Çinçin, Büşra Yüksel, Cansu Mercan, Çağla Yılmaz, Ceyda Özer, Ekin Eken, Esra Güngör, Gurbet Büyükmaskan, Kübra Oğurlu, Mehmet Emin Uyar, Merve Öğ, Mine Arslan, Ozan Cemre Kısa, Ramazan Korhan, Şevki Çelebioğlu, Tayfun Altıntaş, Tuğçe Hocaoğlu, Yasemin Kaya, Yusuf Ali Arslan, Zerrin Çelik, Şule Kanber (Yedek), Mehmet Gül (Yedek), Didem Yalnızcan (Yedek), Dilber Deniz (Yedek), Elçin Erdinç (Yedek), Esat Yıldırım (Yedek), Gizem Çınar (Yedek)

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor