Yeniden Refah, Kadir Gecesini Hünkar...
Reklam

Yeniden Refah, Kadir Gecesini Hünkar Çayırında idrak etti

Yeniden Refah Partisi Gebze,Çayırova,Darıca ve Dilovası Teşkilatları, Kadir Gecesini Hünkar Çayırında idrak etti.

Yeniden Refah, Kadir Gecesini Hünkar Çayırında idrak etti

Yeniden Refah Partisi Gebze,Çayırova,Darıca ve Dilovası Teşkilatları, Kadir Gecesini Hünkar Çayırında idrak etti.

Yeniden Refah, Kadir Gecesini Hünkar Çayırında idrak etti
01 Haziran 2019 - 11:47

Kılınan Yatsı namazı sonrası Yeniden Refah Partisi  İl Yönetim kurulu üyesi Ali Taşdan Hoca tarafından şehitlerimize ve Fatih Sultan Mehmed Han’a dualar yapıldı.Yatsı namazının ardından Yazar Muhammed Aslan, fetihi anlatan kısa bir konuşma yaptı.

BİR İŞİ BAŞARMAK İÇİN ONUN DELİSİ OLMAMIZ LAZIM

Aslan," İstanbul'un fethinden gereken dersleri almalıyız. Sultan Fatih'in 21 yaşında tahta çıkar çıkmaz ilk uygulamaya koyduğu plan, İstanbul'un Fethi’dir.  Bir işi başarmak için o işin delisi olmamız lazım. Fatih İstanbul'un delisiydi. Bu inancı uğrunda yeni keşiflerle ve gece gündüz hazırlıklarını yaparak donanma yönünden zayıf olan Osmanlı ordusuna  200 tane gemiyi hazırladı, 4 ayda Rumeli hisarını inşa etti ve 6 Nisan günü Bizans’a teslim ol çağrısını yaptı. Bizans teslim olmayınca hücum emri verildi. Hücum emri verilirken Sultan Fatih bütün askerleriyle cuma namazını kıldı ve duasını yaptı. Duasını yaparken  Allah karşısında dünyanın en aciz kulu gibiydi.  Ne zaman ki duayı yapıp, besmeleyi çekip hücum emrini verdi, o zaman kükreyen bir aslana dönüştü.29 Mayıs günü Ulubatlı Hasan surlara bayrağı dikti ve Osmanlı askerleri topların surlarda açtığı gediklerden şehre girdi ve İstanbul fethedilmiş oldu." dedi

HÜNKAR ÇAYIRININ TARİHİ SİT ALANI İLAN EDİLMESİ GEREK

Aslan'ın konuşmasının  ardından Yeniden Refah Partisi  Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç bir konuşma yaptı.
Kılıç yaptığı konuşmada, "İstanbul’un fethinin 566’nci yıldönümü. Gönül isterdi ki Hünkar Çayırında bir program yapılsın, ama olmadı. Fatih Sultan Mehmet Han,İtalya seferi öncesi Gebze sınırlarında Hünkar Çayırında vefat etti.Fakat bizler buraya gerekli önemi gösteremiyoruz.Buranın tarihi sit alanı ilan edilmesi lazım.Hünkar Çayırını Gebze Çayırova,Darıca,Dilovasında bile bilmeyen görmeyen vatandailarımız var bu bölgede tarih ve kültür etkinlikleri yapmak lazım. Gidin bakın, küçük bir tabela var sadece " ifadelerini kullandı.

ARTIK YENİ BİR DÜNYANIN KURULMA VAKTİ GELMİŞTİR

Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez’de "İstanbul’un Fethi yeni bir çağın başlangıcı oldu, bizim mücadelemizde hak ve adalet ekseninde yeni bir dünya’nın kurulmasına ve bütün ezilen insanlığın kurtuluşuna vesile olacak.İstanbul’un fethi kutlu olsun.Biz fethi gerçekleştiren askerlerin heyecanını duyuyoruz ve yeni başarılar kazanacağımızı biliyoruz.Şu anda duyduğumuz büyük heyecan sadece şerefli tarihimizden kaynaklanan heyecan değil, bundan sonra yapacağımız başarılı çalışmalar için duyduğumuz heyecandır. Artık yeni bir dünya’nın kurulma vakti gelmiştir. Bunun için canla başla çalışmalıyız. Yeni Bir Dünya’nın kurulacağına inanmamız için birçok gerekçemiz var. Bunlardan ilki inancımızdır. İkincisi şanlı tarihimizdir. İstanbul'un fethinden 50 yıl önce, Ankara Savaşından sonra Osmanlı Fetret Dönemine girmiştir, fakat 50 yıl sonra İstanbul'u fethedecek seviyeye gelmiştir. Tarihteki bu ve diğer başarılarımız, bu fetihleri devam ettireceğimize ve yeni bir dünya kuracağımıza inanmamızın gerekçelerindendir." şeklinde konuştu.

VAR GÜCÜMÜZE ÇALIŞACAĞIZ

Dönmez'in ardından söz alana Darıca İlçe Başkanı Dursun Koçal,"Onların yolunun yolcuları olarak, hak ve adâletin hâkim olduğu bir dünyanın bir an önce kurulması için, Ayasofya’nın bir an evvel cami olarak açılması için, ümmetin ve tüm insanlığın maruz kaldığı maddî ve manevî zulümlerden kurtarılıp refah içinde yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi yüce milletimize bir kez daha ifade etmek isteriz. Bu vesile ile İstanbul’un Fethi’nin 566. yılını başta ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in kutlu ashabından Ebu Eyyûb el Ensari Hazretlerini hayır ve minnetle yâd ediyor, Ramazan Bayramınızı kutluyoruz." diye konuştu.
 

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği