Yeni yetenekler bu salonlarda keşfedilecek
Reklam

Yeni yetenekler bu salonlarda keşfedilecek

Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi için inşa edilen spor salonu, sporcu fabrikası olacak.

Yeni yetenekler bu salonlarda keşfedilecek

Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi için inşa edilen spor salonu, sporcu fabrikası olacak.

Yeni yetenekler bu salonlarda keşfedilecek
19 Ekim 2018 - 10:39

Okullara spor çalışmalarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için hayata geçirilen spor salonları, geleceğin sporcularının da keşif yeri oluyor. Beden eğitimi derslerini bu salonlarda yapan öğrenciler yeteneklerini de ortaya koyma fırsatı buluyor. Kimi basketbolda kimi voleybolda kimi karatede kimi ise güreşte başarı göstererek dikkat çekiyor. Öğrenciler bu salonlarda antrenman yaparak spor kariyerlerinde adım adım ilerliyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevresi elverişli olan okullarda modern yapı tarzında olan okul tipi spor salonları yapıyor. Tam donanımlı bu salonlarda çeşitli sporlar icra edilebiliyor.  
 
ÖĞRENCİLERE FAYDALI OLACAK
Yapım çalışmaları süren Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu, okulda eğitim gören ve aynı zamanda sporcu olan öğrencilere de faydalı olacak. Derslerinden arta kalan zamanlarda antrenman yapmak için mekan bulamadıklarından yakınan sporcu öğrenciler, Büyükşehir’in inşa etiği spor salonunda antrenman yaparak kondisyon tutacaklar. Okulun sporcu başarısına önem veren okul yönetimi yeni yeteneklerin keşfedilmesinde spor salonundaki aktivitelerin etkili olacağını düşünüyor. Okulda kick boks, güreş ve karate dallarında spor yapan ve çeşitli organizasyonlarda derece alan öğrenciler bulunuyor. Okulda milli takım forması giyen Enes Bulut da yer alıyor. Bulut’un kardeşi Ahmet de aynı branşta ağabeyinin izinden gidiyor.
 
NİCE ENESLER YETİŞECEK
Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Bedirhan Toroğu, Ahmet Bulut, Abdulkadir Çolak ve Abdussamet Günden, okulları için yapılan yeni spor salonunda istedikleri zaman antrenman yapabileceklerini ifade etti.  Okullarında spor başarılarıyla alt sınıftaki diğer öğrencilere de örnek olan ve bu başarılarla spora teşvik eden sporcu öğrenciler, büyük hedeflerle çalışmalarına devam ediyorlar. Onların her biri, birinin yeteneklerini keşfetmesiyle branş sporuna başlamış ve çalışarak başarı yakalamışlar. Spor salonunda önümüzdeki yıllarda daha nice Enesler keşfedilerek milli gururumuz olacak.
 
3 ADET SALON
Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi için yapılan spor salonunun çalışmaları tamamlanıyor. Yapıda elektrik tesisat imalatları gerçekleştirilirken, alçıpan asma tavanların alçı ve boya işlemleri devam ediyor. Yapının peyzaj imalatları da yapılıyor. Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Salonun zemin katında 28x13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9x18 metre ölçülerinde voleybol sahası yer alacak. Yapıda diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet salon yer alıyor.
 
FİBA ONAYLI SAHA
Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe için ayrılmış kısımlar bununuyor. Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, 1840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton kullanıldı. Salonda 633 metrekare FİBA onaylı PVC zemin kaplaması yapılacak.
Öğrencilerin spor aktivitelerini rahatça yapabilmelerini sağlayan spor salonları, farklı spor dallarında da antrenman yapma imkânı veriyor. Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan salonlar her türlü hava şartlarında spor yapma olanağı sağlıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği