Tapu sorunu çözüldü,  kaymağını kim yiyecek?
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Tapu sorunu çözüldü,  kaymağını kim yiyecek?

04 Mart 2019 - 09:11

Gebze’nin Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesinde tapusu olmayan ve 30-40 yıldır o bölgede oturan ailelerin tapu sorunu 6-7 yıldır gündemde ve tam anlamıyla yılan hikayesine dönmüş durumdaydı.
Durumdaydı diyorum çünkü artık bu konuda sona yaklaşıldı.
Gebze gündemini özellikle son birkaç yıldır en çok meşgul eden konuların başında kuşkusuz Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi’ndeki tapu sorunu geliyor.
Bazı kesimler ‘kentsel dönüşüm’ bazı kesimler ise ‘rantsal dönüşüm’ olarak nitelendirdiği bu sorunun çözümü için mahalleliler bir platform bile kurdular.
Bu platform çok etkin çalışmalara imza attı.
Gebze belediye meclis toplantılarının öncesinde Kent meydanında yapılan protesto gösterisi ve basın açıklamalarından tutun da, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım Beylikbağı’na geldiğinde vatandaşların tapu beklentilerini seslendirmelerine kadar geçen yoğun bir süreç yaşandı.
Gebze belediyesi ile CHP Gebze ilçe örgütü ve meclis üyeleri arasında yıllardır bu tapu sorunu üzerinden ciddi bir mücadele yapılıyor.
Bu tartışmaların odağındaki en önemli iki isim kuşkusuz Adnan Köşker ile Recep Dursun oldu.
Aynı zamanda avukat olan Recep Dursun, o mahallelerde yürütülen çalışmaların bizzat içinde yer aldığı gibi hep destekçisi ve öncüsü oldu.
Gebze belediye başkanı Adnan Köşker ise bugüne kadar söz veren taraftaydı. Ancak tapu sorunu çözülmedikçe hep eleştirilen, protesto edilen kişi oldu.
31 Mart seçimleri yaklaşırken kuşkusuz seçimlerin odak noktası bu mahalleler ve tapu sorunu oldu.
Adnan Köşker yeniden aday gösterilmeyince dengeler değişti kuşkusuz. Yerine aday gösterilen Zinnur Büyükgöz, bu mahallelerdeki tapu sorununu çözeceklerinin sözünü vermeye başladı.
CHP adayı Recep Dursun başta olmak üzere diğer adaylar da tapu sorununu çözme sözleri veriyorlar.
Şimdi gelelim konunun en can alıcı bölümüne.
Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerindeki tapu sorunu çözüldü. Söz konusu rayiç bedeller Encümenden çıktı. İmar Barışı için Gebze belediyesine başvuran yüzlerce kişi, belirlenen rakamları ödeyerek tapularını almaya başlayacaklar. Ortalama metrekare fiyatları 350 liradan başlıyor, ticari alanlara göre 490 liraya kadar yükseliyor.
Asıl soru şu; tapu sorununun çözülmesinin kaymağını kim yiyecek? Herkes bu pastadan nasiplenmek isteyecektir.
Eğer tapular seçime kadar dağıtılırsa; Adnan Köşker, söz veren ve sözünü tutan başkan olarak hafızalarda kalır. Hakkında yapılan eleştiriler unutulur.
Eğer tapular seçimden sonraya bırakılırsa; belediye başkanlığını kim kazanırsa kazansın, Adnan Köşker’in beceremediği işi yapan kişi olacaktır. Üstelik de taş atıp kolu yorulmadan!
CHP adayı Recep Dursun açısından olumsuz gibi gözükse de, bu sorunun çözümünde büyük katkısı oldu ve vatandaşın bunu görmezden gelmeyeceğini düşünüyorum.
Ak Parti adayı Zinnur Büyükgöz zamanlama açısından şanslı. Seçimden önce tapular dağılırsa oradaki seçmen isimlere değil partiye oy vereceği için o bölgelerdeki tepki azalmış olacak.
Seçimden sonra dağıtılırsa ve seçimi de kazanırsa, 7 yıldır yılan hikayesine dönen tapu sorununu çözen başkan olacak.
Yani Adnan Köşker’in mutfakta hazırladığı yemeği, sofraya getirip ben pişirdim diyen kişi olacak.
Vatandaş da bunu afiyetle yiyecek!

YORUMLAR

  • 0 Yorum