Bugün seçim olsa kim kazanır?
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Bugün seçim olsa kim kazanır?

20 Mart 2019 - 09:40

Seçimlere sadece 11 gün kaldı.
Kocaeli genelinde seçim sonuçlarının en fazla merak edildiği ilçeler bana göre Gebze ve İzmit.
İzmit’te Millet İttifakı ve CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in bariz üstünlüğü var. Yediden yetmişe herkesin sevgisini ve desteğini almış durumda. Rakibi Sibel Gönül de milletvekili. İkisinin TBMM karnesine göz attım. Sibel Gönül 8 yılda 1 kanun teklifi, 1 araştırma önergesi vermiş, hiç soru önergesi vermemiş. Fatma Kaplan Hürriyet ise 4 yılda 25 kanun teklifi sunmuş, 22 araştırma önergesi, 97 soru önergesi vermiş. Seçim çalışmalarında Gönül’ün agresif ve ayrımcı, Hürriyet’in ise herkesi bütünleştirici yönü ağır basıyor. Bu da seçimlerde ibrenin Hürriyet’ten yana olduğunu gösteriyor.
Gebze’de bugün seçim olsa ve seçmen en iyi seçim çalışması yapan kişiye oy vermiş olsa, kuşkusuz seçimin galibi Serap Çakır olur.
Kim ne derse desin, Serap Çakır seçim çalışmalarının açık ara kazananıdır.
Sandığa ne kadarı yansır, onu da 31 Mart’ta göreceğiz.
Bağımsız belediye başkan adayı olacaksın, bugüne kadar hiçbir seçimde adaylığın olmayacak, arkanda hiçbir partinin desteği bulunmayacak, sıfırdan seçim ekibi oluşturacaksın, bu seçim ekibiyle bütün mahallelerde seçim ofisleri açacaksın, seçim gönüllüleri ordusu kuracaksın, sabahın ilk ışıklarından gecenin yarılarına kadar bütün sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, evleri, işyerlerini kapı kapı gezip insanlarla birebir iletişim kuracaksın, dertlerini dinleyeceksin…
Miting gibi seçim ofisleri açılışı yapacaksın, spor salonuna binlerce kişiyi toplayıp, televizyonda canlı yayında on binlerce kişinin gözü önünde vatandaşların sorularını yanıtlayacaksın, açık alanda mitingler düzenleyeceksin…
Siyasete ilk kez giren ve aday olan birisi için bu tablo gerçekten de alkışlanacak ve ‘helal olsun’ dedirtecek bir şeydir.
Gazeteci olarak her gün onlarca insanla sohbet ediyoruz, konuşuyoruz. İlk günlerdeki ‘Bağımsız aday kazanamaz’ algısı ortadan kalkmış. Kazansa da, kazanmasa da oyumuzu vereceğiz kararlılığı var insanlarda.
Millet İttifakı ve CHP’nin adayı Recep Dursun ve Saadet Partisi adayı Burcu Çetinkaya da hem partilerinin hem de kendi kişisel oylarının gücüyle yoğun bir tempo ile çalışıyorlar. İyi projelerle ve ekiple yola çıkmışlar.
Serap Çakır, Recep Dursun ve Burcu Çetinkaya kendi oylarının dışında en büyük hedef kitlesi olarak Ak Parti seçmenini görüyorlar ki bu çok doğal. Çünkü Ak Partide kopma olmazsa seçim kaybetme şansı çok düşük.
Dikkat ederseniz Ak parti adayı Zinnur Büyükgöz öyle çok proje falan da açıklamıyor. Büyükgöz’ün tek hedefi, Ak Parti oylarının çok fazla düşmemesini sağlamak. Toplantılarının çoğu, teşkilat toplantılarından ibaret. Bu ekonomik krizde ve siyasi konjonktürde zaten diğer partilerden oy alma şansı hiç yok. Ak Parti’de düşüş olacağı muhakkak. Ne kadar az düşüş olursa, o kadar iyi olur düşüncesindeler.
Seçimlerin belirleyici ismi Serap Çakır, belirleyici bölgesi ise 5 mahalleden oluşan Beylikbağı bölgesi olacak.
Beylikbağı’nın belirleyici konusu ise kuşkusuz tapular. Ak Parti tapuları siyasi rant olarak kullanmak isterken bu iş tersine döndü. Hürriyet ve Yavuz Selim mahallesinde tapu sorunu çözüldü diye lanse edilirken, Ulus Mahallesi’ndeki bir vatandaşa hem belediye başkanı hem de başkan adayının ayrı ayrı tapu vermeleri eksi puan yazdı.
Tapu konusunda 7 yıldır bölge insanıyla çalışma yürüten Recep Dursun daha fazla desteği hak ediyor. Burcu Çetinkaya ise Saadet Partisi’nin kemik oy oranını daha yukarıya taşıyacaktır.
3 aday da Ak Parti’den oy koparacak, bu kesin. Kim daha fazla koparırsa, seçimi de o kazanır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum