Bizim gazeteci adaylarımız…
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Bizim gazeteci adaylarımız…

16 Kasım 2018 - 08:49

Önümüzdeki yerel seçimler için bölgemizden birçok gazeteci belediye başkanlığı ve muhtarlık için adaylıklarını açıkladı.
Yüksel Ercan Gebze belediye başkanlığı, Ekrem Meral Dilovası belediye başkanlığı için aday adaylık başvurularını yaparken, bir başka gazeteci meslektaşlarımız Dilek Eroğlu Dilovası’ndan, Refik Sıla Güvenç Gebze Köşklüçeşme’den ve Necdet Narin de Bayramoğlu’ndan muhtar seçilebilmek için çalışmalara başladılar.
Eminim ki belediye meclis üyelikleri ve farklı makamlar için de adaylar mutlaka çıkacaktır.
Siyasete en uygun hangi meslek hangisi diye düşünülünce akla ilk gelmesi gereken meslek bana göre gazetecilik olmalı.
Neden mi?
Belediye başkanlığına ya da muhtarlığa adaylıklarını açıklayanların ilk söylediklerini bir anımsayın lütfen.
Yaşadıkları yeri ve sorunlarını iyi bildiklerini ve hep halkın içinde olduklarını söylerler.
Meslekleri bu konuda yarıştırdığınızda hiçbir mesleğin gazetecileri geçemeyeceği düşüncesindeyim.
Çünkü şehirlerin sorunlarını en iyi bilen, o sorunları her gün haber olarak gündeme taşıyıp dile getiren gazetecilerdir.
Halkın her zaman içinde olan da, halktan gelen sorun ve şikayetleri habere çeviren ve gazete sayfalarına taşıyan gazetecilerdir.
Siyasette sorunları bilmek ve halkın içinde olmak önemli bir değer ise, gazetecilik mesleği bu değerleri en fazla taşıyan mesleklerin başında gelir.
Siyaset yelpazesine baktığımızda genellikle doktor, avukat, mimar-mühendis ve işadamı kimliği ön planda.
Elbette siyasetin doğası gereği tüm meslekler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimlerinden insanlar en demokratik seçilme hakkını kullanıyorlar.
Ancak gazeteciler yönetime çok fazla talip olmayı bugüne kadar seçmemişler. Mesleğin özündeki sorgulama, eksiklikleri gündeme taşıma, çözülmesi için gündemde tutma daha cazip gelmiş.
Birçok arkadaşımızın, sorunların çözümü için gündeme taşıma yetmediği için çözme mekanizmasına talip olmaları da son derece doğaldır.
Elbette her adayın kişisel yeterlilikleri, bilgi birikim ve donanımları özünde kendilerini bağlar.
Ben bir gazetecilik mesleğini temsil eden bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak, meslektaşlarımı ‘yöneten’ noktasında da görmeyi çok isterim.
Bu yolda tüm meslektaşlarıma da başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum