Belediye başkanlarına şeffaflık çağrısı
Reklam
Levent Altun

Levent Altun

Levent Altun

Belediye başkanlarına şeffaflık çağrısı

16 Nisan 2019 - 08:56

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı, bölgemizdeki belediye başkanları mazbatalarını aldılar ve görevlerine başladılar.
Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda belediye başkanları değişti. Yeni gelen belediye başkanlarının da hepsi Ak Partili olduğu için, hiçbir belediye başkanı ‘enkaz devraldık’ açıklamaları yapmadı.
Oysa farklı partilerden devir almış olsalardı emin olun ilk açıklamaları, eski belediye yönetiminin bıraktıkları olurdu!
Siyasetçilerin ağızlarından düşürmedikleri en önemli kelime her zaman şeffaflık olmuştur. ‘Şeffaf olacağız’ demeyen bir siyasetçi ya da belediye başkanı gördünüz mü? Göremezsiniz. Oysa şeffaflık sözde olunmuyor, pratikte olmalısınız.
Nasıl mı?
Komünist başkan Fatih Mehmet Maçoğlu Ovacık belediye başkanlığı yürüttüğü dönemde sadece kendi partililerinin değil taraflı tarafsız tüm Türkiye’nin göz önündeki rol model oldu.
Belediyenin tüm gelir giderlerini büyük bir afişe bastırarak bir binanın dış cephesine astı.
Makam odasındaki kapısını söktürmesi, bugün bile birçok yerde hatta bölgemizde Ak Partili belediye başkanlarına örnek oldu.
Bölgemizdeki belediye başkanlarından, Komünist başkan gibi tüm gelir giderleri afişe bastırıp binalara asmalarını beklemek biraz hayalcilik olur.
Ama şeffaflık adına bazı paylaşımlar yapılabilir.
Örneğin, belediyede çalışan tüm personelin (Müdür, memur, kadrolu-kadrosuz, sözleşmeli vb) listeleri basın ve kamuoyu ile paylaşılabilir.
Ülkemizin birçok yerinde özellikle el değiştiren belediyelerde ‘bankamatik memurları’ deyimini duymuşsunuzdur.
Yani hiç işe gelmeden ay başında maaş çeken, mensup olduğu siyasi partinin çalışmalarını yaparak haksız kazanç sağlayanlar…
Bölgemizdeki belediyelerde bankamatik memurları var mı? Kendisine ve belediyesine güvenen belediye başkanları, tüm çalışanların listesini kamuoyu ile paylaşırsa, bu dedikodulardan kurtulmuş olur.
Belediyelerde kimlerin çalıştığının açıklanması devlet sırrı olmasa gerek! Bununla beraber, yapılan harcamaların nerelere yapıldığı da paylaşılabilir.
Eğer şeffaf olacaksanız buradan başlayabilirsiniz.
Bunları bile kamuoyu ile paylaşamayacaksanız, daha nasıl şeffaf olabilirsiniz ki?

YORUMLAR

  • 0 Yorum