Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Yeni süreç

23 Aralık 2015 - 09:56

Rus Kasap Stalin, ‘bin kişinin ölümü, istatistik, bir kişinin ölümü trajedidir’ der.

22 Temmuz 2015 tarihinde geçirdiğim trafik kazasında ben, ailem ve sevdiklerimle kendi trajedimi yaşarken, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yeni istatistiklerin tutulduğu, hain terör olaylarını içimiz kan ağlayarak takip ettik.

Terör, Dünya’nın baş belası ama Türkiye için daha sıcak ve yoğun bir bela. İnşallah, tez zamanda son bulacaktır.

Son olarak Rusya ile yaşanan uçak krizi ile birlikte, daha uzun süre başımız ağrıyacak gibi gözüküyor.

Çok elim bir kaza geçirdim. Ölümün kıyısında gezindim. Tam olarak sağlığıma kavuştuğumda söylenemez ama iyi olan yaşıyorum, çocuklarımın, ailemin başındayım.

Kazayı geçirdiğim güne döndüğümde, hiç programımda olmayan bir davete katılmışım, hiç aklımda olmayacak şekilde kazaya karışmışım. Olmaması gereken bir ton şey üst üste gelmiş ve ben bugün, boynumdaki platinlerle, vidalarla ve hiç geçmeyen ağrılarla yaşamamı sürdürüyorum.

Gelen şeyin Allah’tan geldiğine, o denli bir kaza sonrası nefes alıyor olmanın da Allah’ın taktiri olduğu inancı ile yaşamamı sürdürüyorum.

Terör belası, haddini aşan tehditler, Ruslar, İran, Suriye hiç fark etmez, Türkiye bağımsız ve özgür bir ülke olarak sınırlarını korur ve gerekirse bu uğurda yeni şehitlerde verir. Her Türk’te vatan savunması için seve seve canını siper eder.

Çok sorun değil gerekirse doğalgazsız da yaşarız. Rus’a limon, ayva satmadan da ayakta kalırız. Yaşam standartlarımız değişebilir bu çokta umrumuzda olmaz. Benim boyundaki vida ve ağrıları sorun etmeden yaşamımı sürdürdüğüm gibi..

22 Temmuz sonrası hayatımda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyorum. Ülkemde de değişen çok şey var. Farklı gelişmeler var. Ülkemizde de her şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar.

Yeni bir süreç var. Ve bu yeni süreçte Türkiye’nin kaderini tayin edecek lider hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak. İster, Başkanlık sistemi gelsin, brokratik engellere takılmadan insiyatif alsın, isterse de mevcut parlamanter sistemin hantallığı ile birlikte olsun, bu sürecin Türkiye için belirleyen tek ismi Erdoğan olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı, son olarak Rusya’nın da aralarına dahil olduğu dış güçlerle çetin bir mücadelenin uğraşını verecek. Bu süreçte 1 Kasım sonuçlarınında verdiği güçle Cumhrbaşkanı için bir muhalefetten söz etmek mümkün değil. Süreç Ülke için muhalefetsiz geçecek. Öncesinde de ne denli ‘muhalefet’ edebildikleri tartışılır ama bu süreçte daha muhalefetsiz dönemler geçireceğiz.

Bu muhalefetsizlik, Ülke için ne kadar bariz ise Gebzemiz için bunun iki katından söz etmek mümkün.

Gebze Belediyesi’nde yapılan bir ihale sonrası, CHP’nin İlçe Yöneticisi’nin kendi Meclis Üyelerini, ‘rüşvet’ almakla suçladığı bir muhalefetten ne beklenir ki..

Bu anlamda, iktidar partisi Ülke Yönetiminde olduğu gibi bölgemizde de muhalefetsiz bir 4 yıl geçirecek.

Cumhurbaşkanımız, dış politikada Rus’a, Esad’a, İran’a, terör gruplarına karşı verdiği mücadele kadar, iç siyasette de PARELEL YAPI ile mücadeleden vaz geçmiyor.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan için terör örgütlerine karşı verilen mücadele ile Gülen Cemaati’ne karşı verilen mücadeleyi aynı parelel de sürdürüyor.  Bu mücadelenin AK Parti’li kadrolar tarafından ne denli sürdürüldüğü ise tartışma konusu.

Bugün, Gebze başta olmak üzere, Darıca ve Çayırova’da bir çok İlçe Yöneticisi, teşkilatın ağır topları, hatta başkanlık mevkisindeki isimlerin, cemaatcilerle kol kola oldukları, ticaretlerini sürdürdükleri gözleniyor. Bu konuda sanırım önümüzdeki süreçte daha geniş çaplı değerlendirmeler yer alacaktır.

Hayat devam ediyor ve bizimde yeni süreçte yaşamımızı idame ettirmek için bıraktığımız yerden yada yeni bir oluşumla mücadelemiz sürecek.

Gazetecilik benim kendimi bildim bileli yaptığım meslek. 1989 da başlamış, hiç ara vermeden devam etmiş.

Sevgili Ahmet Oğuz, Kulis Dergisi için yazmamızı, ortak bazı projeleri hayata geçirmemizi teklif ettiğinde, yazı kısmı için ilk adımı attık. Diğer projeler içinse, sağlığımız el verdiği boyutta adımlarımız olacak.

Gazetecilikte uzmanlığımız spor. Bölgemiz, yüzme havuzu ve Gebze Belediyesi’nin kurduğu spor kulübü ile hareketli dönemler yaşıyor. Gebzespor, Darıca GB, Çayırovaspor ve amatör kulüplerimizin de yorumlara, değerlendirmelere ihtiyacı olacak. Bunları artık daha sıklıkla Sportek’te okuyacaksınız. Güncel ve de siyasi yazılarımızı da Kulis’te okuma şansınız olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum