Yayın yasağı!...
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Yayın yasağı!...

30 Kasım 2018 - 09:06

Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında Gebze Tavşanlı Mevkii’nde devam eden viyadük çalışmasında çökme meydana geldi.
3 kişinin hayatını kaybettiği bu üzücü olayda, ihmal var mı? Hatası, kusuru olanlarla ilgili müfettiş görevlendirildi, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra ayrıntıları ortaya çıkacak.
Kazanın olduğu alana ilk giden gazeteciler Gebzeli arkadaşlarımız oldu.
Hatta hakkını teslim edelim, ilk görüntüler ve ilk bilgiler haber merkezlerine bizim muhabirimiz Zeynel Oğuz tarafından ulaştırıldı.
Enkaz çalışmalarına bizim bölgenin gazetecileri katıldı ve anlık bilgilere ulaştılar.
Ancak, biz bu olayı bir süre sonra Ulusalda yayın yapan Televizyonlardan ve sosyal medya hesabında olay yeri resim ve bilgileri paylaşan kişilerin paylaşımından takip ettik.
Çünkü, Valilik olaydan kısa bir süre sonra bizlere yasak getirdi.
Yayın yasağının içeriğinde, internet ve yazılı basında yer vermemek vardı.
Dolayısıyla Türkiye Gebze’de ki kazayı TV kanallarından izlerken, Gebze’de yayın yapan gazete ve internet sitelerine yasak getirildi.
Gebze’de yaşanan bu olayın ayrıntılarını, tüm detaylarını bizlerin dünkü sayısında öğrenmeyi bekleyen okurlarımız da gazeteyi ellerine aldıklarında hayal kırıklığı yaşadılar.
Türkiye’nin bangır, bangır dinlediği olayla ilgili bizler gazetemizde bırakın ayrıntı vermeyi, haberi bile kullanamadık.
Yani bazı olaylarda ki yayın yasaklarını kabul ediyor ve makul buluyorum.
Yani bir taciz, tecavüz olayı, toplumun ahlak yapısını olumsuz etkileyecek haber ve resimler, yada içeriğinde kan ve şiddet olan resimlere, haberlere ilişkin yasak bence olması gereken bir yasaktır.
Ayrıca yayın yasağının internet ve yazılı basın diye sınırlanmasının da nasıl bir mantığı olur, bunu da çözemedim.
Haber kanalları 24 saat olay yerinden haber verirken, haberin başında ki bizler yayın yapamıyorduk.
Yaşamını yitirmiş üç insanımız varken, 3 ocağa ateş düşmüşken, bizim böyle bir acı olayda yayın yasağını tartışmamız bile vahim durum ama bu duruma bizim tepkimizdir ki, karar alıcılar, bu kararlarını umarız ki gözden geçirirler.
Viyadük çökmesi ile ilgili de tüm detayların ortaya çıkartılmasını, hatalı-kusurlu olanların bir an önce tespitinin yapılıp, kanun önünde hesap vermelerinin de takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.
Yayın yapma hakkımız olmasa da, bilgi edinme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.
Yaşamını yitiren 3 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum