Yapılamayan kongrenin, yapılamayan listesi…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Yapılamayan kongrenin, yapılamayan listesi…

20 Aralık 2017 - 17:37

AK Parti, Gebze’de aday belirleme sürecinden başlayarak, ilçe kongresi ve son olarak da liste belirlemede resmen çuvalladı.

24 Eylül’de kongre yapamayarak teşkilatlarda ciddi rahatsızlığa neden olanlar, aday konusunda ki dayatma ve son olarak da 3 Aralık’ta ertelenen kongre ile rahatsızlık tavan yapmış durumda…

Genel Merkez’in aday konusunda ki net tavrı birçok kesimi ikna etmiş ve adayda kabul edilmişken, şimdide liste konusunda ki kriz ciddi rahatsızlık yaratmış durumda.

Listelerin henüz açıklanmamış olması, aday belirleme sürecinde olduğu gibi birilerinin Gebze üzerinden kişisel hesap yaptığının açık göstergesi durumunda.

Meselesi dava olanlar, meselesi liderinin izinde yürümek olanların adaya, listeye bu kadar takılmamasını görmek için siyaseti çok bilmeye gerek yok.

Genel başkan yardımcıları, başbakan yardımcıları, bakanlar, partinin üst düzey isimleri Gebze’nin aday belirleme sürecinde karşı karşıya gelmişti.

Ortada başka hesapların olduğu açıktı.

Yönetim kurulu listesinin açıklanmamış olması da, bu başka hesapların sonucu.

Gebze’de liste konusunda ‘adamcılık’ savaşı olduğu bir gerçek…

Bunu artık kimsenin gizlemeye gücü yetmez.

Bunu gizlemek insanların aklıyla dalga geçmek anlamına gelir.

2 aydır Gebze’nin adayı olarak açıklanan 3 Aralık’ta seçime girme hazırlığı yapmışken, 2 Aralık’ta kongrenin ertelendiğini öğrenen bir adayın listesi büyük oranda zaten hazırdır.

Kongre ertelendi, atama yapıldı, başkan belli, liste hazırlığı 2 aydır yapılmış ama aradan 2 hafta geçmiş henüz liste onaylanamamış.

Burada pazarlıkların, güç savaşlarının ve siyasi oyunların olduğu açıktır.

Aksi halde hiçbir AK Parti teşkilatı iki haftayı yönetim kurulu toplantısı yapmadan geçemez.

Ama süreç daralıyor, kaldı bir hafta önümüzdeki Salı günü de Gebze AK Parti Yönetim Kurulu toplantısı yapamaz ise bunun hesabı artık direk Genel Başkan’a verilir.

Bakalım liste üzerinden güç savaşına girenler bu riski göze alacaklar mı?

Liste bugün dahi açıklanmış olsa o listeden Gebze’ye hayır gelmesi çok zor.

Çünkü açıklanacak liste aşağı-yukarı belli oldu.

Hasan Soba üzerinden Mehmet Ali Okur yanlıları, İrfan Ayar’ın yakınları, Başbakan Yardımcısı’nın istedikleri, partiyi toparlamak adına görev alanların yazdırdıkları gibi ortaya karışık bir liste çıkacağı kesin.

Zaten kavga da ‘kimin kaç adamı olacak?’ kavgası.

Bu kavgadan kim ne kadar karlı çıkar bilinmez ama mutlak kaybedenin Gebze olacağı açıktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum