Vekillik yarışı…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Vekillik yarışı…

27 Nisan 2018 - 09:36

25 Şubat’ta yapılan kongre de Kocaeli tarih yazarak, ikinci kez İl başkanı olmuştu.

Daha iki gün önce yaptığı basın toplantısında, İl Başkanı olarak görevine devam edeceğini söylemiş, partisinin tarihi bir seçime hazırlandığını belirtip, kendi sorumluluklarının da altını çizmişti.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, tüm bu yaşananları inkar edercesine dün resmen Milletvekili aday adayı olduğunu ve İl Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

2 ay önce Başbakan’ın katılımı ile gerçekleştirilen kongre de başkan seçilmiş birisi partisini kritik bir seçim öncesinde başkansız bırakabiliyorsa, herkesin de aday adaylığı için hakkı olduğu düşünülebilir.

Ve görüntü de öyle.

Hemen herkes aday.

Baskın seçim olmasına rağmen ciddi bir yarış hakim.

Kendisini yeterli görüp, partisine hizmet etme arzusu taşıyan herkesinde adaylık hakkı var.

Ancak, Ceyhan’ın adaylığı sürpriz oldu ve bu adaylık esasında insanların, parti çıkarlarından çok kişisel çıkarlarını ön planda tuttuğunun da bariz göstergesi oldu.

Gebze’de adaylığın en yoğun yaşandığı bir İlçe.

Cumartesi günü toplu olarak adaylık başvurusu yapması beklenen Gebze’den, 30 civarında ismin aday adaylığı söz konusu, daha fazla da olabilir.

Bir çokları bildik isimler, teşkilatın içinden, yabancısı olmadığımız yüzler.

Artan vekillik sayısı, zamanın kısıtlı olması, değişim noktasında beklentinin yüksek olması ve şimdiye kadar sürpriz sayılacak vekil olmuş isimlerin varlığı, partilileri cesaretlendiriyor.

Gebze’nin çıkarlarını koruyacak, Gebze için mücadele verecek isimlerin adaylık yarışını önde tamamlamasını ve Gebze’den bu kez en az iki ismin seçilecek yerde olması bizlerin beklentisi.

Gebze’den aday sayısı 30 yada 60 olsun bu isimlerin her birini siyasetin içinde bulunanlar yakından tanıyor olacak.

Ancak, bir isim var ki diğerlerinden biraz ayrışıyor.

Dava bilincini babasından almış, 28 Şubat sürecinde bedel ödemiş bir ailenin ferdi.

Yaşı genç olmasına rağmen, dava bilinci yüksek, eğitimi ve kişisel gelişimi üst noktada.

33 yaşında ki Yüksek Mühendis Mehmet Dinç Gebze’de değişimin ve gençliğin temsilcisi olarak 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Milletvekili aday adayı oldu.

Gebze’de doğup, büyümüş, Gebze’yi ve Gebze’nin sorunlarını çok iyi bilen bir isim olan Mehmet Genç’in bu yarıştan galip çıkması, Gebze’ye çok şey kazandıracaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum