Vefalı gazeteciler…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Vefalı gazeteciler…

21 Şubat 2018 - 09:45

Bölgemizde gazetecilik mesleği ve gazetecilik yapan isimler belli yönleri ile çok eleştiriliyor, zaman zaman yerden yere vuruluyor olsalar da Gebze’de ki gazeteci arkadaşların aramızdan ayrılıp ebediyete göçen gazetecilere gösterdikleri vefa her türlü takdiri hak ediyor.

Ragıp Demirkol usta…

Güzel kalpli insan Coşkun Orhan…

Yeri doldurulamaz Murat Tosunoğlu…

Ve son olarak ta dün Dilovası’nda uyuyan Ramazan Arslan’a gitti Gebzeli gazeteciler.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve Gebze Gazeteciler Derneği bu organizasyonlarda aktif rol oynuyor.

Ama Cemiyet ve dernek etkisi olmadan da Gebzeli gazeteciler bu vefayı hep gösteriyordu, aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza karşı.

Zaman zaman katıldığımız, bazen de şartlarımız gereği aralarında olmadığımız arkadaşlarımız, kendilerine bir görev ve sorumluluk olarak görüyor vefat eden dostlarımızı ziyareti.

Bu vefalı duruşun her daim içinde olan ve organize eden başta Levent Altun dostum, İsa ağabey ve katılan dostları tek tek kutluyorum.

Allah dualarınızı kabul etsin, meslektaşlarımız için ettiğiniz dualar sizinde sevdiklerinize ve yitirdiklerinize gitsin.

Vefat eden arkadaşlarımıza olduğu gibi yaşayan meslektaşlarımız içinde aynı duyarlılığı göstersek, Gebze’de gazetecilik zirve yapacaktır.

Mesela mesleğin yıpranmışlarını, mesela mesleğin içindeki çiğleri, ahlak yoksunlarını ve yüzsüzleri ayıklasak.

Dik duruş sergileyebilsek.

Ve bu mesleği onurlu bir şekilde yapma uğraşı veren arkadaşlarımızı desteklesek, yanlarında olsak, omuz versek, o zaman çok daha kaliteli bir meslek grubumuz oluşacaktır.

Dik duruş sergileyip, cesur olmak gerekli.

Kocaeli’de hainlikten yargılanan, açtığı her site kapanan Gebze düşmanı bir ismin Gebze’deki kalemşörü olan ahlaksızın Gebze’de çalışmasına müsaade etmesek örneğin.

Tutsak kolundan atsak mesleğin dışına…

Küçük çıkarları için, basit hesapları uğruna bu ahlaksıza kapısını açanı da dışlasak.

Gazetesini ve kendisini kullandırana karşı da hep birlikte dikilsek…

Kendisine özgür bir çalışma alanı bulamadığı için mesleğe katkı sunmakta sıkıntısı olanlara da kapılar açma mücadelesi versek.

O zaman Ragıp ağabey de, Coşkun, Murat, Ramazan’da daha huzurlu uyumaz mı?

YORUMLAR

  • 0 Yorum