Tosunoğlu’na vefa…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Tosunoğlu’na vefa…

10 Ekim 2016 - 10:00

Basın camiasının aykırı ismiydi.

Uzlaşmaz bir muhalifti.

Gebze’de, kişisel yaşam mücadelesini verirken, sosyal demokrat çizgisinden ödün vermeden, basın hizmeti de sundu.

Yokluk içinde son buldu hayatı..

Gebze, bir dönem sosyal demokratların kalesiydi.

Sosyal demokrat saflarda siyaset yapan çok iş adamı, holdingleşti, dönmedik köşe bırakmadı.

Tosunoğlu, bu bölgede, sosyal demokratların sesi, sosyal demokrasinin savunucusu olmak için çabaladı durdu.

Sosyal demokratlar (!), gücü ellerinde bulundurduğu dönemlerde, servetlerine servet katarken, Tosunoğlu, hep yokluk içinde didindi durdu.

Vefa duygusundan yoksun insanların oluşturduğu bir güruh bölgemizde ki sosyal demokratlar.

En büyük vefasızlığı da, bu dik duruşlu, kendisini sosyal demokrasiye adamış, devrimci isme karşı yaptılar.

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükgöz’de Gebze’de siyaset yapmış, doğduğu memlekette belediye başkanı olmuş bir isim. Gebze’nin bu devrimci, muhalif gazetecisinin adını Hanak’ta bir sokağa verdi.

Ölümünden sonra yapılanlar ne denli anlamlı çok tartışılır ancak, Murat Tosunoğlu için sosyal demokratların atığı en önemli adımdı.

Tüm mücadelesini sürdürdüğü Gebze’de, Murat Tosunoğlu gibi dava adamlarının, özverili, fedakar isimlerin mücadelesi sonrası, mevki-makam sahibi olanlar, servetlerini katlayanlar, bir adım atamazmıydı?

Bugün ölümünün 2. Yıl dönümünde Murat Tosunoğlu anılıyor. Ve bu anma etkinliğini bölgede sosyal demokratların bir kaşık suda boğmak istediği, Levent Altun organize ediyor.

‘Küçük olsun, bizim olsun’ mantığında ki isimlerin kuşatmasında olan Gebze’de ki sosyal demokrasi, Levent’e ne tuzaklar kurup, nasıl çirkin oyunların içine çekerek, kendisini ‘lanet olsun’ noktasına getirmiştir.

Oysa, Levent Altun’da taviz vermez, Atatürk İlkelerine bağlı, yürekli, basın içinde ki en sağlam sosyal demokrattır.

Dün cemaat yakınlaşması ile sosyal demokratlara yamanmaya çalışanlardan, yıllarca siyaset yaptığı partilerde yer bulamayınca, rotasını sosyal demokrasiye çevirenler gibi değil Levent, hayatı boyuncu sosyal demokrat çizgide yürümüş, basın içinde sosyal demokrasinin savunucusu olmuş, ilkeli bir isimdir.

Dün Murat Tosunoğlu’nu, yokluğun, yoksulluğun içinde bırakan, vefasızlıkta çığır açanlar, bugün de Levent’i dışlama derdine düşmüş durumda.

Bu mantık, elbet küçültür, zayıflatır.

Ama sizin küçük hesaplarınıza karşın, Murat Tosunoğlu gibi bir devrimciyi, Levent Altun gibi Atatürkçüler, anmaya ve anlamaya devam edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum