Teşekkürler öğretmenim…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Teşekkürler öğretmenim…

24 Aralık 2018 - 09:37

Show Tv’nin haberlerinde izledik, haberi sunan spiker, “burası Kocaeli’nin Gebze İlçesi” diye başlıyor habere.
Oysa orası Gebze’nin de dar gelirlilerin yaşadığı, kuşulların çok daha olumsuz olduğu bir semt ve okul profiline bakınca da çok şeyden şikayet eder, bir şeyler üretemeyeceğinizi düşünürsünüz.
Ama genç ve idealist bir öğretmen, şikayet etmeyi, mesai doldurmayı bir kenara bırakıp, düşünmüş ve düşünmekle de kalmamış hayata geçirmiş.
Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda Mehmet Bilgin isimli öğretmen, ibretlik işlere imza atmış.
Öğretmenimizi kutlarken, kendimizi de eleştirmeden geçemeyeceğim.
Gebze’de 14 personeli, 8 muhabiri olan günlük resmi ilen hakkı bulunan gazetemizin yanı sıra en çok okunan internet sitesi ve dergileri olan bir yayın grubuyuz ama buna rağmen yanı başımızda ki başarı öyküsünü Ulusal kanalda izliyoruz.
Biz kendi içimizde de öz eleştirimizi yaptık ama bu başarı hikayesini herkesin örnek alması gerekli.
Mehmet Bilgin, hayatında hava alanı görmemiş öğrencilerini hava alanına taşımış, öğrencilerini mesleklerle tanıştırırken, o mesleklerin detaylarını gösterme imkanı yaratmış.
Bunları yaparken de Milli Eğitim’in olmayan bütçesini, veli profilinin dar gelirli insanlardan oluşmasını umursamamış, çarşı-Pazar dolaşıp destek bulmuş.
Mehmet Öğretmenin öğrencileri belki bugün gösterişli okullara gidecek kadar şanslı doğmamış ama öyle bir öğretmenleri olduğu için bir çok şeyden eksik kalmamış.
Milli Eğitim’in de gurur tablosu olan Mehmet Öğretmen, tartışmasız yılın öğretmenidir.
Kendisini kutluyor ve o öğrenci ile veliler adına emeklerinden dolayı genç öğretmenimize teşekkür ediyoruz.
Sanırım Milli Eğitim ve diğer kurumlarımız da bu başarı öyküsünün hakkını verir ve Mehmet Öğretmenin ideallerini daha kolay hayata geçirebilmesi için kendisine yeni imkanlar yaratırlar.
Seçim stresi, ekonomik buhranlar, içerde, dışarıda içimizi sıkan gelişmelerin yaşandığı böylesi bir süreçte, senin hikayenle nefes aldık, gurur duyduk, teşekkürler Mehmet Öğretmenim…

YORUMLAR

  • 0 Yorum