Polis Teşkilatı'nın en zor yılları…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Polis Teşkilatı'nın en zor yılları…

11 Nisan 2018 - 09:37

1845’te kurulan Polis Teşkilatı, 173. Yılını kutlarken, teşkilat olarak belki de en zor yıllarını yaşıyor.

Türk’ün tarihi kadar eskidir kolluk kuvvetlerinin varlığı, nizam ve intizamı sağlamak için oluşturulan güçler, aslında insanlık tarihi kadar eskidir.

İnsanların topluluk halinde yaşamaya başlaması ile haklı ile haksız, güçlü ile zayıf arasında ki dengeyi korumak bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış ve bu ihtiyacı karşılayan güçler de hep var olmuştur.

Türk Polis Teşkilatı da 1845 yılında Yeniçeri’nin devamı olarak kurulmuş ve o günden itibaren de, Halk’ın desteği ve yasaların kendilerine verdiği güçle Ülke’de nizam ve intizamı sağlamak için mücadele vermiştir.

Hak ve hukuk korumak gibi büyük sorumluluğu olan polislik mesleği özveri ve emek ister.

Bazen canınızı hiçe saymanız gerekir ki, bu uğurda canını feda etmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış binlerce polisimiz vardır.

Kolluk gücü olmanın artıları da vardır ve tarihi boyunca polislik mesleğinden aldığı gücü, kendi çıkarları için kullananlar da olmuştur.

Bunlarda yine dürüst meslektaşları tarafından yakalanmıştır.

Her meslekte böylesi münferit olumsuz örneklere rastlamak mümkün fakat polislik mesleğinde bunların varlığı çok daha vahim sonuçlara sebep olabilmekte.

Bu gerçeği bildiği içindir ki, Ülkeyi işgal planı yapan hainler, en çokta bu meslek kolunda kümelendiler.

15 Temmuz’da hainlerin maskesi düşerken, o gecede yine namuslu, şerefli, vatansever polisler sokaklara çıkıp, canlarını hiçe sayarak, hainlere geçit vermedi.

Tabi hainlerle saf tutanlarda vardı.

15 Temmuz sonrası temizlik operasyonları yapıldı ve 50 bin civarında poliste meslekten uzaklaştırıldı.

Bu durum görevi başında kalanlara ek yük getirdi.

Aradan geçen uzun zaman dilimine rağmen Vatansever Polis Memurları 12 saat görev yapıp, 12 saat dinlenebiliyor, haftanın tek günü izin ve o izinlerde bir etkinliğe, bir maç ya da organizasyona denk gelmez ise kullanılabiliyor.

15 Temmuz’un polis teşkilatına verdiği tek zarar personel eksikliği ve bu eksikliğin kısa sürede giderilememesi ve ortaya çıkan iş yükü değil.

15 Temmuz sonrası polis teşkilatı en çok yıpranan kurumlardan oldu.

Hainlerin a.b.c…z planları olduğu için, teşhir edilenler, tespit edilenler meslekten el çektirilse de, içerde hala uzantıların olduğu bilinmekte ve buda kurum içinde omuz omuza mücadele eden, birbirlerine canlarını emanet eden polisler arasında bir kuşkuya da neden olmakta.

Dışarıdan mesleğe bakışı da olumsuz etkilemekte.

Teşkilat 173. Yıl dönümünü coşkuyla, heyecanla kutlarken, tarihin en zorlu günlerini de yaşadığının bilincinde.

Ancak, Türk anaları çok kahraman doğurdu, bu kahramanların bir çoğu hala bu teşkilatın içinde ve yeni kahramanlar da dahil olacak.

Kahramanların, vatan sevgisi olan, ahlaklı, dürüst polislerin olduğu alanda da hainler tutunamayacaktır.

Türk Polis Teşkilatı, 173. Yılını zorluklar içinde kutlarken, gelecek yıllarda daha güçlü bir teşkilat olacağı inancıyla daha çok çalışmakta.

Kutsal bir görevi icra eden, Vatan ve Millet için bugünler de çok daha büyük özveri de bulunan polisimizin 173. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum