Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

MAGDER

28 Aralık 2015 - 12:40

Marmara Gazeteciler Derneği (MAG-DER) Gebzeli Gazetecilerin bir araya gelmesini sağlamak için kurulmuş bir dernek.

1989 yılından itibaren Gebze’de basın sektörünün içindeyim. 90’lı yılların başında Gebze’de gazeteciler olarak, birbirimizi koruyup-kolladığımızı ve dayanıştığımızı anımsarım. Zaten sayımızda bir elin parmakları kadardı.

Biz, genç-hevesli çocuklar.

Baki Kal, Nihat, Ercan Erestin, Murat Çaltepe gibi ağabeyler.

Ragıp Demirkol ve İsmail Kahraman gibi yol göstericiler vardı.

Sonrasında Milenyum Gazetecileri ve gazeteleri töredi.

Gazeteciler, asli görevleri olan halkın haber alma hakkından çok, kendi çıkar kavgalarının içine haps oldu. Ve Gebze’de seviyenin yerlerde süründüğü, gazeteciler arası, küfürleşmeleri okumaya başladık.

Tam da bu süreçte kuruldu, MAG-DER.

Mustafa Aslan ve Levent Altun, ilk tuğlaları örmüş, Gebzeli Gazeteciler dayanışsın diye çaba harcamıştı.

Ama ben çeyrek asırdır bu bölgede gazetecilik yapan birisi olarak, hiçbir zaman Gebzeli Gazetecilerin birlik içinde hareket ettiğini görmedim.

Gebzeli Gazeteci olamadık.

İzmit’i hiç sevmeyiz, onlarda bizi sevmez zaten, İzmitli Gazeteciler de olamadık.

 

Ama, güneşin batıdan doğduğu, ayın-yıldızın gündüz de gözüktüğü dönemler de, Gebzeli, İzmitli olamayan bizim basın sektörü Marmaralı oluverdi.

 

100 bin lirayı aşan aylıklarla çalışan, özlük haklarını elinde bulunduran İstanbul ve Bursa gibi İlleri de kapsayan gazetecilerin derneği Gebze’de ki Marmara Gazeteciler Derneği’dir desek, sanırım gülme krizine girersiniz.

Hangi amaçla Marmarayı Gebze’de topladık, maksat neydi?... gibi soruları çoğaltmak mümkün. Ama bu soruların yanıtını aramakta anlamsız.

Bugün Başkanlığını Ahmet Oğuz’un yaptığı MAGDER, bölge gazetecileri için son derece nezih bir mekana sahip.

Görüşüne-duruşuna aldırmadan, tüm gazetecilerin çalışma imkanı bulduğu, çayını-kahvesini içip, nargile keyfi yapabildiği bir mekan oluşmuş.

Birileriyle kişisel sürtüşmeleriniz olabilir.

MAGDER ismini de sevmeye bilirsin.

Ahmet isminden de rahatsız olabilirsin.

Ama bugün yıllardır özlemi duyulan Gebzeli Gazetecilerin bir araya geleceği temiz-nezih bir mekana sahip olmuşuz. Herkes eteğinde ki taşları döküp, gazetecilerin bu mekanına sahip çıkıp, içinde yer almalı. Özellikle bu bölgede gazeteciler arasında birlik ve dayanışmaya büyük önem veren Mustafa Aslan ve Levent Altun gibi isimler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum