Kütüphane Sefamız….
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Kütüphane Sefamız….

19 Şubat 2018 - 09:49

Büyük bir çile, kitap severleri üzen, keyfini kaçıran bir durumdur Gebze kentinin tek kütüphanesinin, bir bina girişinde olması, o binanın da gizli saklı bir yerde bulunması.

Nüfusu 400 binleri bulan, sanayi kenti Gebze’ye yakışmayan bir kütüphane…

Bir çok kez haberleştirdik, yazı yazdık, sıkıntıyı dile getirdik.

Gebze’nin bu konudaki sıkıntısı bir çok kesim tarafından dile getirilse de, çözüm üretilemedi.

Ne iktidar partisinin yöneticileri, ne bürokratlar, ne de Gebze’nin anlı-şanlı STK’ları bu kütüphane sorunu ile ilgili çözüm üretemedi.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe’de göreve başladığı günden itibaren, gündemine kütüphaneyi aldı.

Biraz sancılı bir kongre süreci yaşamış olsa da İrfan Ayar’da Gebze’de Askeri Kışla, Hünkar Çayırı gibi meseleler gibi kütüphane sıkıntısını da gündemine almıştı.

…Ve nihayet sevindirici gelişme Maliye Bakanlığı’ndan geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kendisine çok doğru bir şekilde aktarılan kütüphane sıkıntısı ve yer önerisini ‘doğru’ proje olarak gördü ve imzayı attı.

Bir zamanlar FETÖ’cü hainlerin, yurt olarak kullanıp, mütevelli toplantılarını yaptığı, 15 Temmuz sonrası DMO’ya devri yapılan 5 katlı bina Gebze Kütüphanesi için ayrıldı.

Bizzat Bakan bey onayladı.

Kışla Caddesi üzerinde, EKOMAR’ın da içinde bulunduğu binanın tamamı Gebze Kütüphanesi için Kaymakamlığa devir edilecek.

Giriş katından başlayarak, içerisinde toplantı salonunun da olacağı, konferans hizmeti de verecek, ayrı ayrı bölümlerin ve her türlü konforun sağlanacağı bir kütüphane için en büyük adım atıldı.

Şimdi sırada bu binanın bir an önce restore edilmesinde.

Bunun içinde başta Gebze’nin SİAD’ları ve Ticaret Odası olmak üzere, Belediye ve diğer kurumlarımızın yarışacağını tahmin ediyoruz.

En kısa sürede, bu binanın modern bir kütüphaneye dönüşmesini arzu ediyoruz.

Şimdiye kadar çile ve eksiklik olan Gebze’de kütüphane meselesi, kısa zaman sonra Gebzeli Kitapsever için bir Sefa’ya, keyfe dönüşecek.

Sabırsızlıkla bekliyor ve emeği geçen, onay verenlere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Kısa sürede hizmete geçmesi için kitabın altına elini koyacaklara da şimdiden teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum