Karaosmanoğlu, Köşker, Karabacak kapışması
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Karaosmanoğlu, Köşker, Karabacak kapışması

24 Şubat 2016 - 17:03

AK Parti sonrası, özellikle bölgemizde siyaseten yarış sadece iktidar partisinin kendi içinde yaşanıyor.

Son seçimlerde Kocaeli'de tulum çıkartan AK Parti'de Belediye Başkanı adayı olmak, aynı zamanda başkan olmak anlamına geliyor. Böyle olunca da parti içi yarış, sadece seçim sürecinde değil, her dönemde içten içe devam ediyor.

Siyasetin doğası gereği, siyasi hedefi olanların, sürekli bir yarış içinde olması makul kabul edilir.

Doğaldır ki, mevcut belediye başkanları da her daim yerlerini korumak, belki de bir adım ilerisini hedeflemek durumundadır.

Aynı partinin seçilmişleri olarak, ortak etkinlik ve çalışma içinde iken, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 'İbrahim ağabey 2019'da istirahata çekilir, Büyükşehir benim olabilir' şeklinde bir yarış içinde olabilir.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ta, 'Darıca'da hedeflerime ulaştım, yeni dönemde Gebze'yi yönetebilirim' diyebilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'da artık dinlenmeye çekilmeyip, tecrübelerini kabinede Bakan olarak değerlendirmek isteyebilir.

Başkanlar arasında 2019'a dair bir kapışma, yarış varmıdır? bunu zaman gösterecek.

Ancak, benim son yıllarda bölgemizde, büyük keyif alarak takip ettiğim bir Karaosmanoğlu, Köşker kapışması var. Bu kapışmaya şimdilerde Karabacak'ta dahil oldu.

Uzun süre, tiyatro sanatı ile uğraşmış, sahne tozunu yutmuş ve bölgenin kültür-sanat yaşamını yakından takip edip, kendi çapında büyük önem veren biri olarak, bölgemizde ki kültür-sanat etkinliklerinin sayısının ve niteliğinden son derece hoşnutum.

Yeni bir aya başlarken, elimize aldığımız kültür-sanat bülteninde, Osman Hamdi Bey'de, ünlü konuşmacılar, vizyon filmler, seçkin tiyatro ve ses sanatçılarını görüyoruz.

Gebze Kültür Merkezi'nde tamamı ücretsiz, çocuklardan, büyüklere, siyasetten, edebiyata bir çok önemli organizasyon oluyor.

Darıca'da yeni hizmete açılmasına rağmen Adnan Menderes'te bir çok ciddi etkinliği bulma şansınız oluyor.

Hani bir birlerini tetikliyorlar mı? içten içe bir yarış var mı? bunu bilemem ama ben bu üç sanat kurumu arasında tercih yapmakta zorlanmaktan son derece mutluyum. Eminim benim gibi bir çok sanatsever de bu kapışmadan hoşnut.

Bu kapışmanın, level atlayarak devamını umut ediyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum