Karabacak’ın 12 yılı!...
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Karabacak’ın 12 yılı!...

05 Ocak 2016 - 13:50

Dile kolay bir İlçe’de belediye başkanlığı koltuğunda geçen 12 yıl.

Bölgemizde böyle bir başarıyı gösteren ilk isim Şükrü Karabacak.

Ve sürekli yaptığı bir şey var. Belediye başkanlığı süresince her yılın ilk haftasında, geride kalan yıl ile önümüzdeki yılın değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşıyor.

Bir siyasetçi için ciddi bir cesarettir, basın önüne çıkıp, yıllık planlarla ilgili sözler vermek, ortaya proje koymak ve sonrasında o planlarla ilgili yine aynı dönemde basın karşısına çıkmak.

Öncelikli olarak bu cesaret ve özgüveninden dolayı sayın Şükrü Karabacak’ı kutlamak gerek.

Yine aslanlar gibi çıktı, basının karşısına, projelerini sıraladı. Yazılı metin olarak, tüm basın mensuplarına bu projeleri dağıttı.

‘Söz uçar yazı kalır’ mutlaka o projeler takip edilecektir. Yazılı metin olarak bir çok kişinin elinde.

Öncelikli olarak, cesaretinden dolayı sayın Karabacak’ı kutluyorum.

Toplantıya gelince…

2015 yılında yapılanlara dair açıklama kısmı yavandı.

Yapımı sorunlu, yeri tartışmalı olsa da Kültür Merkezi en önemli çalışmalar arasında idi ve gururla anlattı, Kültür programlarını ve bu anlamlı hizmeti.

2016’ya dair detaylarını paylaştığı ve üstü kapalı geçtiği çalışmalar da değerli idi.

En önemli sözlerinden birisi, Darıca’da boşaltılan askeri alana dair, ‘Ben o alanın yeşil kalmasını istiyorum ve çabalarım bu yönde olur’ sözleri idi.

Olsa deniz sahili, köprü ile birlikte gelişecek o sahil şeridinde, bahsi geçen alandan nasıl büyük rantlar elde edilirdi.

Fakat, Karabacak’ın yeşilden yana tavır koyması bu yılki toplantının bence en anlamlı olanı idi.

Yazılı metinin dışında, Darıca sahilinde su altı ve su üstü sporlarına ilişkin planlarının olması da heyecan verici bir adımdı.

Darıca için bir çok önemli proje hazırlığı var. Fakat, yazının başında söylediğim gibi, bir belediye başkanı olarak, her yıl basının karşısına çıkıp, sözler vermek, bir sonra ki yılda o sözlere dair bilgilendirme bulunmak ciddi bir olaydır. Bu cesur davranışından dolayı kutluyor, çalışmaların takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum