Hünkar Çayırı'nı kurtardık mı?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Hünkar Çayırı'nı kurtardık mı?

01 Şubat 2018 - 09:19

Gebze’ye bırakılmış en önemli miras olan Hünkar Çayırı’nı, Erzincanlılar Vakfı’na verenler, şimdide Vakfın başka bir alanı Üniversite için seçmesi ile tarihi mekanı kurtardık naraları atıyor.

Hünkar Çayırı’nı satanlarla, satılmadığı sevincini yaşayanlarda aynı isimler.

Bu konuda ilk haberi yapan yayın kuruluşuyuz ve biz ilk gün yaptığımız haberde ki gerçeklerle hareket ettik, çünkü ‘satıldı, gitti, bitti’ iddiaları yalan, alanın bir kısmının Vakfa verilmesi düşüncesi gerçekti.

Sosyal Medya lavukları, bu alanın satılma girişimini, ‘satıldı’ diye yorumlayıp, Vakfın bir başka alanı seçmesinden sonra da, ‘biz başardık’ diye böbürlense de, bu konuda ilk tepkiyi koymuş ve devam eden süreci de objektif şekilde yansıtmanın gururu bize aittir.

Hünkar Çayırı’na ilişkin asıl mesele, ne ifade edildiği gibi bu tarihi alanın birilerine satılmış olması idi, nede bugün bu alanın satılmayacağı haberleri tam olarak doğru değil.

2016 yılında Devlet Malzeme Ofisi (DMO), bir yazı ile bu alanı Özelleştirme İdaresi’ne verdiği gün biz o dönemde yine ciddi bir tepki göstermiştik.

Dönemin AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, o günün tepkilerini dikkate alıp, ‘bu alan yeniden DMO’ya geçecek’ demişti.

Aradan iki yıl geçti hala Hünkar Çayırı, Özelleşme İdaresi’nde.

Ve bu alan Özelleşme İdaresi’nde olduğu sürece de, bugün Erzincanlılar Vakfı’na yarın belki başka bir kuruma, hatta bir bakmışsınız TOKİ’ye verilmiş.

Hünkar Çayırı’nın kurtulması bir an önce yeniden DMO’ya geçmesi ile mümkün olur.

Vakıf Üniversitesi’ne satıldığı haberleri belki de bir nabız ölçme idi.

Yarın başka şekillerde bu alan gündeme gelecektir.

Burada ki en önemli kazanım, Gebze’nin gösterdiği reaksiyondu.

Ama bu alanı gerçek anlamda kurtarmak için, 2016 Mart’ında DMO’nun burayı Özelleştirme İdaresi’ne verdiği karara tepki ile bu yanlış satış işlemine son verilmesi ile mümkün olacaktır.

Aksi halde, biz sanırım düzenli olarak ‘Hünkar Çayırı Satılamaz’ haberleri ile gündem olacağız.

Şimdi, muhalefetimiz, tepkimiz güçlü iken olması gereken, Hünkar Çayırı’nın yeniden DMO’ya devri için mücadeleyi sürdürmektir.

Hünkar Çayırı’nı ancak o zaman kurtarır, tarihi mirasımızı o zaman koruma altına almış oluruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum