Haluk Görgün İlçe Başkanı olur mu?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Haluk Görgün İlçe Başkanı olur mu?

07 Eylül 2017 - 09:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve kişisel isteği ile Gebze Teknik Üniversitesi’nin rektörü oldu, Türkiye’nin en genç rektörlerinden birisiydi, Haluk Görgün.

Daha 44 yaşında ve başarıları Ülke sınırlarını aştı.

Kendisini ilk tanıdığımda, Üniversite’nin teknik yanını, hedeflerini anlatırken, en çok isminde ki Gebze’ye vurgu yaparak, ‘Biz Gebze’nin Üniversitesiyiz’ demişti.

Türkiye’nin savunma sanayine üniversite olarak sundukları katkı…

Sanayi-Üniversite iş birliği ile altına imza attığı örnek projeler…

Dünya’da ses getiren etkin çalışmalar…

Paneller, konferanslar, etkinlikler, bilimsel çalışmalar…

Gebze Üniversitesi, üretimin merkezi oluyor, bir yandan da Gebze ile buluşuyordu.

Çünkü, Üniversite’nin rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Üniversite’de nasıl ki, Gebze isminin ön plana çıkmasını önemsiyorsa, Gebze kentini de önemsiyordu.

Gebze’ye dair her etkinlikte, her olumlu, doğru çalışma da aktif rol alıyordu.

Görgün’ün, bilim adamı olarak, kentimiz, bölgemiz, ülkemiz için ürettiklerini, çabalarını görmezlikten gelenler, Gebze sevgisi ve Gebze’ye dair uğraşılarını uzun süre siyaset ile bağdaştırdı, Görgün’ün Gebze Belediye Başkanı olmaya amaçladığı gibi saçma düşünceleri gündem yaptılar.

Oysa, Görgün’ün ilk günden itibaren bir hedefi vardı, GTÜ’yü Türkiye’nin en önemli Üniversitesi yapmak, Türkiye sıralamasında en üst sıralara oturmaktı, amacı.

Çok kısa sürede, önemli başarılar kat etti.

GTÜ, artık teknik öğrencilerin ilk tercihleri arasına girmişti.

Sıralamada, ikincilik kürsüsüne çoktan oturmuştu.

Ve son bir değerlendirmeyi, eğitim alanında Dünya’da otorite olarak kabul edilen, Times Higher Education yaptı, yayınladığı Dünya Üniversiteler sıralamasında GTÜ’ye de yer verdi.

Bin 102 Üniversite’nin girdiği sıralamada Türkiye’den sadece iki üniversite bu sıralamada yer alabildi.

Dünya, bu genç akademisyenin, bu önemli bilim adamının çalışmalarını takip etmek, değerlendirmeye almak zorunda kalırken, Türkiye, bu önemli bilim insanının çalışmalarını ve çabalarını örnek alıyorken, Gebze’nin bu büyük değerine sahip çıkmıyor olması, karalamak için bahaneler, ucuz polemikler arıyor olması ne tuhaf değil mi?

Hani, belediye başkanı hesaplarınız tutmadı, karşılık bulmadı ya şimdilerde, siyasetin gündemi, AK Parti Gebze İlçe Başkanının kim olacağı ya.

Sosyal medya hesaplarınız, dedikodu köşelerinizden, Haluk Görgün’ün İlçe Başkanı olacağını üfleyin.

Nasıl olsa, şimdiye kadar üflediklerinizin de hiçbir alt yapısı, elle tutulur yanı yoktu, bunu da yapsanız, kimsenin size laf edeceği yok, bir şey kaybetmezsiniz yani.

Sadece, dün ortaya attığınız aslı astarı olmayan iddialar gibi buna da, normal zekalı insanlar gülüp geçecektir…

YORUMLAR

  • 0 Yorum