Gebze'de taşımalı eğitim…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Gebze'de taşımalı eğitim…

17 Eylül 2018 - 08:37

Yeni eğitim-öğretim dönemi bugün başlıyor.
Tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimize yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyoruz.
AK Parti Hükümetinin belki de en çok sıkıntı yaşadığı alandır, eğitim-öğretim.
Sürekli yenilenen müfredatlar, yıllık değişen düzenlemeler de, eğitim-öğretimde ki sıkıntıların göstergesidir.
En az 50 yıllık düzenlemelerin olduğu eğitim alanında son 15 yılda sınav sisteminden, orta öğretim yerleşme şekillerine kadar sürekli köklü değişiklikler oldu.
Ama tüm bunlara rağmen de eğitim yuvalarımızın kalitesinde ciddi bir iyileşme olduğu, öğretmen sayılarımızın sürekli arttığı gerçeğini de göz ardı etmeyelim.
Gebzemizde de eğitim alanında son yıllarda ilerlemeler yaşanmakta, bu yıl belki birkaç okulda daha ikili eğitim olacak ama tüm alt yapıları hazırlanmakta, önümüzdeki yıl tekli eğitime geçmeyen okulumuz kalmayacak diye düşünüyorum.
Bugün başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemi trafik sorunu, kayıt karmaşası gibi yoğunluklarla geçecek, Allah herkese kolaylık versin.
Yeni eğitim döneminde yüz yüze kaldığımız eskimeyen sorunumuz yine öğrenci servisleri oldu.
Okullarda ki servis işi ihalelerine ilişkin iddia ve düzensizlikler, adamcılık ve kıyak ihale gibi kavramlar hep can sıkmıştır.
Bu yılda benzer sıkıntı ve iddialarla başlıyor eğitim-öğretim dönemi.
Gebze’ye geçtiğimiz yıl atanan, Çayırova’nın eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, gayretli çalışmaları, enerjisi ve başarılı projeleri ile dikkat çekiyor.
Ancak, son iki yılda Gebze’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşımalı eğitim sistemine ilişkin ihalelerle ilgili söylentiler hiç bitmiyor.
Gebze’de ki ihaleleri, adı FETÖ yapılanması ile anılan firmaları kazanması ayrı bir konu ve bu konuya ilişkin daha kapsamlı yazılarımız olacak.
Bir insanı FETÖ’cü yada başka terör örgütü ile ilişkilendirmek için Emniyet’in araştırması ve tavrı, yargının kararı esastır…Buna eyvallah ama öğrencilerimizi emanet edeceğimiz, Devletimizin bir kurumunun yaptığı ihaleleri ‘FETÖ şüphelisi’ durumunda ki firmaların kazanması da çok masum olmasa gerek.
Son olarak Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı taşıma ihalesine, sadece 4 firmanın davet edilmesi ve bu davet edilen firmaların birbirleri ile koordineli çalışarak, iki firmanın 30 araçlık ihaleyi paylaşması çok sayıda insanı huzursuz etmiştir.
Yeteri rekabet ortamı oluşmadığı için Devlet’in zarara uğratılması bir yana, Gebze’de daha kaliteli bir eğitim için uğraş veren bir Milli Eğitim Müdürü’nün bu tip iddialar ve söylentilerle gündem olmaması gerekli.
Varsa bir yerde çürümüşlük, kendi iradesi dışında bazı usulsüzlükler oluyorsa da Milli Eğitim Müdürümüz gereğini yapmalıdır.
Ve bu konuda sayın Gebze Kaymakamımız da gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak, gereğini yapmalıdır.
Tüm sorun ve sıkıntılarına rağmen bugün yeni bir dönem başlıyor, yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilerimiz için başarılı ve güzel geçmesini temenni ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum