Fuara destek, Oto Sanayi’ye mahkeme yolu…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Fuara destek, Oto Sanayi’ye mahkeme yolu…

06 Eylül 2017 - 10:10

Gebze’nin CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, ezber bozan bir tutum sergiliyor.

Çok klasik ve doğaldır, ayrıca da son derece kolaydır, iktidarın getirdiği her teklife, ‘hayır’de, muhalefet ol, çünkü, adın üzerinde muhalefet temsilcisisin.

Türkiye’de izlediğimiz tablo bu değil mi?

Oysa Gebze’de, farklı bir duruş var.

CHP’li meclis üyeleri aslında, risk alarak, Gebze Pelitli Köyü’ne yapılacak Fuar alanına ‘evet’ diyerek, yapılacak projenin altına imza attılar.

Oysa, bu projeye iktidar içinden bile çatlak sesler yükselmiş, karşı çıkan yöneticiler olmuştu.

CHP’li meclis üyeleri önlerine gelen, projeyi inceledi, burada halk yararı olduğunu görerek, bir takım öneriler ve plan tadilatına da katkı sunarak, altına aslanlar gibi imza attılar.

Aslında kendileri için risk aldılar, kendi partilileri tarafından hedef haline geldiler, ‘iktidarın getirdiği önemli bir projeye evet dediler’

Bir anlamda sorumlulukta aldılar, artık o projeye dair doğacak her türlü olumsuzluktan da sorumluydular.

Bu projede kentin yararını görüp ‘evet’ dediler ama iktidarla bir anlaşma yapmadan, kendi doğruları üzerinden, sadece doğru gördükleri, Gebze yararına olan bir projeye evet dediler.

Bunu da şuradan anlıyoruz, aynı dönemde Balçık’a kurulacak Ota Sanayi’ye şiddetle karşı çıktılar, yetinmeyip, yürütmeyi durdurmak için mahkeme yolunu tuttular.

Bugün Gebze Belediyesi Eylül Ayı meclis toplantısı var.

Gündemleri yoğun.

Ama bir gündem var ki, uzun süredir Türkiye’nin gündemi olan bir konu, KENTSEL DÖNÜŞÜM.

CHP’li meclis üyeleri burada da ezber bozan bir tutum içinde.

Türkiye’nin sorunu olan ve bölgemiz için zorunluluk olan kentsel dönüşüme dair, CHP’li meclis üyeleri arkadaşlarla sohbetimiz oldu.

Dönüşümün olacağı mahalledeki vatandaşların ‘tepkisi var’, ‘iktidarın projesi ve karşı durularak, oy kazanılabilir’

CHP’li arkadaşların işin burasında değiller.

Bir adım öteye giderek, ‘hem deprem riski, hem de çarpık yapılaşma, Gebze’nin iki kez kentsel dönüşüme ihtiyacı var’ görüşünü dile getiriyorlar.

Ve bu konuda iktidara açık çek sunmuş durumdalar, “kentsel dönüşümü, her yönü ile tartışalım. Ortak noktalarda buluşup, hep birlikte dönüşüm için çalışalım”

Çünkü, kentsel dönüşüm, Gebze’nin sorunu ve mutlak çözüme kavuşmalı, CHP yarın iktidar olsa Gebze’de öncelikli olarak kentsel dönüşümü ele alacak.

Bu konuda çok donanımlılar ve derslerini iyi çalışmış durumdalar, bence Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Partili Meclis Üyeleri, bugün Meclis’te kentsel dönüşüm konuşulurken, CHP’li Meclis Üyelerine kulak vermeli, düşüncelerini dikkate alarak, ortak çalışmanın zeminini bulmalı.

Çünkü, bu sorun, CHP, AK Parti sorunu değil, Gebze’nin hatta Türkiye’nin sorunu, bu konuda Gebze’de hayata geçecek doğru bir çalışma, Türkiye’nin Marmara’nın dönüşümünde örnek olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum