Fuar meselesi birilerinin uykusunu kaçırıyor…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Fuar meselesi birilerinin uykusunu kaçırıyor…

06 Haziran 2017 - 09:42

Gebze’de bir ilk yaşandı, belki de Türkiye’de örneği hiç yoktur.

İktidar partisinin belediyesinin hazırlayıp, onayladığı bir projeye, iktidar partisi yöneticisi karşı çıkıp, karalama kampanyası yürütürken, muhalefet tam destek verip, projeyi sahiplendi.

Pelitli Köyü’ne kurulacak Uluslar arası Fuar alanı meselesi Gebze’de çok konuşuldu, tartışıldı, ısrarla konuşulmaya da devam ediyor.

Öyle ki, bu mesele birilerinin resmen uykusunu kaçırmış durumda, nasıl bir rant hesabı var? nasıl bir kişisel çıkar amaçlanıyor? kestirmek zor.

Gebze Belediyesi Meclisinden geçti, hem de muhalefetin de oyları ile…

Meclisten geçerken, burada üretim yapılmayacağı, her türlü yasal güvence altına alındı.

CHP, bu projeyi savunurken, ‘üretime asla izin verilmeyecek, bunu meclis kararının içine de koydurduk’ açıklaması yaptı.

Oysa, bu projeyle ilgili Mayıs başında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, gazetemize açıklama yaparken, ‘burada kesinlikle üretim olmayacak, uluslar arası bir fuar alanı olacak’ demişti.

Yani Köşker’in fuar ile ilgili yaptığı açıklamanın aynısı Haziran meclisinden geçti.

Ancak, bu mermercilerle, birilerinin nasıl bir hesabı var ise 6 yıl öncede bu projeye ‘şiddetle’ karşı çıkanlar, bugünde suları bulandırıyor.

Gebze, özlemini duyduğu bir fuar alanına kavuşacak, muhalefet bile buraya fuar alanı yapılacağına ikna olmuş ve bu fuarı savunur durumda ama birileri hala bu önemli projeyi sulandırma peşinde.

Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti de, birilerinin bu fuar meselesinde hala neden uykuları kaçıp, senaryolar üretiyor anlamak mümkün değil…

Mermerciler Başkanı Mustafa Mermerci ile illa ki, özel bir toplantı yapıp, ‘ayrıntıları’ konuşup, olayın ‘duygusal’ yönünü mü görmek istiyorlar…CHP’nin de iddiası bu yönde.

Konunun takipçisi olmak, Gebze’nin birde Mermer OSB’si olmaması için çaba harcamak taktir edilecek bir durum.

Ancak, Gebze Belediyesi Meclisinden, muhalefetin de desteği ile açık, net ibarelerle ‘Uluslar arası fuar alanı’ olarak geçmiş, tescillenmiş ve Gebze’ye büyük katkıları olacak bir projeyi, ısrarla, kişisel çıkar ve hırsla sulandırmak, Gebze’ye hizmet değil, kentimize büyük bir zarardır.

Bırakın artık bu fuar meselesini, buradan size ‘iş’ çıkmaz, boş yere uykularınızı kaçırmayın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum