Dumankaya olayında Demirci tavrı!
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Dumankaya olayında Demirci tavrı!

04 Ekim 2016 - 10:34

FETÖ, nasıl bir yapılanma?, hangi olanakları, nasıl kullanmışlar, her geçen gün yeni gelişmelerle ortaya dökülüyor.

Devlet’in her köşesi, cebir ve hile ile geçirilmiş.

Şimdi, mücadele süreci ve bu süreçte de, FETÖ’cülerin gücü ve etkisi gözlemlenmekte.

Sızıntı örgütü olduğu için, nereye ne derece sızmışlar anlamak, mümkün olmuyor.

Bu durum elbette ki, FETÖ ile mücadeleyi de olumsuz etkiliyor.

İşlem gören bazı devlet memurlarının, sadece dini duygularla, halisane bir şekilde bu yapının çevresinde olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla, asla ve asla vatan hani olmayacak isimler, bu suçla yargılanıyor.

Bazı isimler var, bunların içinde siyasilerde mevcut. Somut suç bulunmadığı için, en azından 17-25 Aralık sonrasına dair kanıtlar olmadığı için bu isimler dışarıda elini, kolunu sallayarak dolaşıyor. Buda rahatsızlığa neden oluyor.

Yani sanki, yukarda etkin bir güç var ve FETÖ ile mücadele süreci de kasıtlı olarak sulandırılıyor gibi bir durumla yüzyüzeyiz.

Ortaya çıkan hainlerin, nasıl sızdıkları düşünüldüğünde, nelere cesaret edebilecekleri gözlemlendiğinde, bu yapılanlar da bir anlamda beklenen bir durumdu.

Ancak, bazı isimler var, istenilse de, kasıtlı olarak bakılsa da bir türlü isimleri bu hainlerle yan yana konamıyor.

Bu isimlerden birisi de, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’dir.

Bir dönem Türkiye’nin inşaat sektöründe ki marka ismi Dumankayaların Çayırova’ya yapmak istediği bir konut projesi vardı. Daha Dumankayalar FETÖ nedeni ile sorgulanmadan, burada yapılmak istenen konut projesi gündem olmuştu. Dumankayalara siyasi iktidarın kıyak yaptığı, her türlü kolaylık sağlandığı felan yazılmış, çizilmişti.

O gün bile Demirci ismi ‘kıyak yapanlar’ arasında yer almamıştı.

Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Başkanı kıyağa zemin hazırlamakla itam edilmiş, Demirci tüm söylentilerin, dedikuduların dışında kalmıştı.

Çünkü, samimi adamdı Şevki Demirci, o proje ile iddialar ortada dolaşırken bile, ‘Dumankaya’nın bize müracaatı, bizim alanımızda bir projesi yok’ demişti. Ve eklemişti, ‘bizim yetkimiz alanında değil ama fark etmez, yetki alanımızda olmasa da kıyak, ayrıcalık olamaz’ diyip kestirip atmıştı.

İktidara muhalif olduğu, genel anlamda sol, sosyalist ve Atatürkçü olarak tanımlayacağımız Sözcü Gazetesi en son haber yaptı, bu Çayırova’da ki Dumankaya projesini.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yönetim kurulu başkanı tutuklanan, FETÖ ile bağlantısı ortalığa dökülen Dumankayalarla hiçbir bağlarının olmadığını ifade ederken, yapılan haberin, kasıtlı, iftira ve yalan olduğunu dile getirdi.

Kendilerini FETÖ ile bağlantılı göstererek, mücadelenin sulandırıldığını ifade ederek, konunun detaylarını paylaşan Karaosmanoğlu, bu alanla ilgili muhatabın Dumankayalar değil Şen Piliç olduğunu da söyledi.

Bu Dumankayalar mevzuu, her türlü ısıtılıyor, birileri bir takım hesaplarını bu konu üzerinden görmeye çalışıyor. Ulusal da bile bu amaç doğrultusunda kullanılan bir proje oldu.

Ama, dikkat çeken bir durum, Çayırova’da ki bir proje ‘kasıtlı, maksatlı, yalan, dolan’ bir şekilde iktidara karşı kullanılıyor ama bu haber, yorum ve değerlendirmelerde Çayırova’nın Belediye Başkanının ismi hiç geçmiyor.

Tabi, bu durum Şevki Demirci ile farklı bir gönül bağı olan O’nun adamlığını, duruşunu, taviz vermez yapısını bilen bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor.

Bu mutluluk kişisel tabi ki…

Fakat, burada dikkat edilmesi gereken asıl konu ise, hani siz çiğ yemediyseniz karnınız hiç ağrımıyor. Ateş yoksa, duman çıkmıyor.

İşte Şevki Demirci.

Kasıtla da yazıyorlar, yalan, iftiradan kaçınmıyorlar, suyu bulandırmak, iktidarı yıpratmakta istiyorlar ama Şevki Demirci ismini bir türlü FETÖ ile bağdaştırıp, ima bile edemiyorlar.

Herkes, bu süreçte şapkasını önüne koyup, bu durumdan gerekli dersleri çıkartmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum