Dilovası'nda kritik gün…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Dilovası'nda kritik gün…

21 Aralık 2018 - 08:51

Bugün artık AK Parti’nin belli olan belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.
Bir çok İl ile birlikte Kocaeli’de de çalışmaların geçtiğimiz Salı günü tamamlandığı bilgisine ulaşıldı, bugün adaylara tebliğin yapılacağı ve Pazar günü de Haliç’te ki programda isimlerin ilan edileceği biliniyor.
12 İlçe’de de meraklı bekleyiş var.
Aday adaylarının bir çoğu elendiğini biliyor, ismi potada olanlar için saatler geçmek bilmiyordur, adaylığını önceden öğrenenlerin de olduğu söyleniyor.
Tüm İlçeler de heyecan devam ederken, bir İlçemizi diğerlerinden ayırmak gerekir, kendine has gerçekleri olan Dilovası…
Bugün Dilovası’nda AK Parti adayının açıklanması bir anlamda 31 Mart tarihine  kadar geçecek seçim sürecinin de seyrini etkileyecektir.
Kimsenin inkar ve itiraz etmeyeceği bir gerçeği var Dilovası’nın, o da Dilovası Belediyesi kurucu başkanı Ercan Dalkılıç’ın bu İlçemizdeki gücü.
Kendisi aday olmadığı için koltuk el değiştirdi, partisine bakılmaksızın belli oranda oy aldı.
Ercan Dalkılıç her zaman Dilovası’nda potansiyel bir güçtür.
Kim ne derse desin, hangi siyasi görüşün çatısı altında olursa olsun, Ercan Dalkılıç isminin Dilovası’nda ciddi bir karşılığı var.
Dünya görüşü olarak AK Parti’ye de uzak bir isim değil, geçtiğimiz seçimlerde CHP’nin adayı olup, iktidar partisini zorlamasına rağmen Dalkılıç sağ görüşlü bir isimdir, muhafazakardır, vatanperverdir.
Ama Dilovası seçmeni Dalkılıç’ın partisine bakmaksızın arkasında durabiliyor.
Ercan Dalkılıç’ın damadı ‘evladım’ dediği Enver Yıldırım, bu dönem Dilovası AK Parti Belediye Başkan aday adayı ve Enver Yıldırım’ın aday gösterilmesi durumunda, Dilovası’nda iki büyük güç birleşmiş olacak.
Ciddi bir kitlenin desteklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ercan Dalkılıç’ın güçleri 31 Mart seçimlerinde Dilovası’nda birleşmiş olacak, bununda anlamı Dilovası’nda seçim başlamadan bitmiş olacak.
31 Mart’ta sadece oranları göreceğiz.
AK Parti Enver Yıldırım’ın adaylığı Ercan Dalkılıç’ın desteği ile yüzde 70’in üzerinde oy alacaktır.
Ve sandıktan çıkacak olacan kazanan değil oranlar olacaktır.
Enver Yıldırım’ın aday gösterilmemesi durumunda ise Dilovası’nda ciddi bir seçim heyecanının yaşanacağı açıktır.
Çünkü, Dilovası Ercan Dalkılıç’ın siyasette aktif rol almasını istiyor, Dalkılıç’ın arkasından gitmeye hazır binlerce kişi var.
Buna artık AK Parti karar verecek, Dilovası’nda ya seçim başlamadan bitecek ve oy oranlarına yönelik bir çalışma yapılacak, yada Dalkılıç’ı karşısına alacak olan AK Parti, Dilovası’nda seçim kazanmak için çalışma yapacak.
Bugün işte açıklanacak adaylar arasında en önemlisi ve heyecanla bekleneni Dilovası adayı olacak.
Dilovası sadece AK Parti açısından değil, muhalefet açısından da büyük önem taşıyor.
Muhalefette AK Parti’nin Dilovası’nda başka adayı tercih etmesini bekliyor.
Çünkü, Dilovası’nda seçim heyecanı olması için Dalkılıç’ın AK Parti’nin karşısında seçime girmesi gerekli, aksı halde Dilovası’nda seçimlerin sonucunun değişmeyeceğini muhalefette çok iyi biliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum