Dilovası bizimdir…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Dilovası bizimdir…

30 Ekim 2017 - 09:03

Basın Turnuvası’nda, yarı finale gelinirken, 32 takımlı turnuvada, 28 takım elenirken, 4 takım yarı final ve final heyecanı yaşayacak.

Elenen takımların üzüntüsü ve tepkisi de oluyor.

Futbol oyununda bunlar var.

Ancak, Dilovası Belediyespor-Yüzyıl Hastanesi maçında, Dilovası Belediyesi forması giyenler ve o formayı terletenleri destekleyenler, tepkiyi biraz abarttı.

Haklarını helal etmiyorlar, Dilovası Belediyesi adına racon kesiyorlar, kendilerine uyulsa kavga da edecekler.

Bunlarda nispeten olağan, ancak Dilovası’nı Gebze, Darıca ve Çayırova’dan ayıran, sakat bir mantığı dile getiriyorlar ki, buna kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.

Önce olayı anlatayım;

Dilovası Belediyespor-Yüzyıl Hastanesi çeyrek final maçının, son 2 dakikası, Yüzyıl Hastanesi aut kullanıyor ve bu aut atışından nizami bir gol atılıyor.

Turnuvanın kuralları içinde, başlama vuruşundan, kornerden de direk atılan goller geçerli sayılıyor, ki böyle gollerde atıldı.

Auttan gol atılmasına da ilk kez rastladık.

Bu golden sonra maçın hakemi auttan direk gol atılması ile kısa süreli şok yaşadı ve maçı saha içindeki kenar bölümden izleyen futbol hakemi, turnuva komitesi üyesi Zafer Pesen’e auttan atılan golün, geçerli olup olmadığını sordu.

Zafer’de doğal ve doğru olanı söyledi, ‘aut nizami kullanılmış ise direk atılan gol geçerli’

Yani, hakemin oyun kurallarına dair tereddütlerini, maçtan önce sorup öğrenmeli, buna itiraz makul ve haklı bulunabilir.

Ancak, doğru olanı yapmak adına komiteye sorması da, özel turnuvada son derece doğaldı.

Asıl amaç doğru olanı bulmak ve bu karar tamamen doğru ve haklıydı.

Bu karardan sonra Dilovası Belediyesi, kıyametleri kopardı ve şu saplantılı cümleleri dile getirdi, ‘Dilovası dışlanıyor ve kasıtlı olarak Dilovası’na haksızlık yapılıyor’

Bu Ülke’nin en büyük hastalığı bu değil mi, etnik kökenden dolayı ötekileştirildiğini, memleketten dolayı haksızlığa uğradığını düşünmek.

Türkiye düşmanlarının, terör belasını beslemek için ortaya attığı, Ülkemi bölmek için başvurduğu yöntem değil mi bu?

Oysa, benim Ülkem’de onlarca Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı çıkmıştır, Kürt kökenli olan.

Bizim bölgemizi de, mecliste kört kökenli, Dilovalı olan bir Vekil temsil ediyor.

Ve Dilovası, bizim bir parçamız olmasından dolayı gururlandığımız ve bu Ülke fotoğrafı adına en güzel görüntülerin ortaya çıktığı İlçemizdir.

Bizimde özelde bir ilgimiz, sevgimiz vardır Dilovası’na karşı.

Yani Dilovası’da bizimdir, Ağrı, Diyarbakır’da.

Bu sakat anlayış canımızı sıktığı gibi, bugün Dilovası Belediyesi’nde hasbelkader bir takım mevki makamlar verilmiş isimlerde, kendilerini Dilovası’nın sahibi, belediyenin başkanı gibi görerek, hadlerini aşan laflar söylemişlerdir, buna da artık muhatapları gereğini yapacaktır.

Biz, bu turnuvaya Dilovası Belediyemizi özellikle davet ederiz, 4 İlçe’nin kurum fotoğrafı adına bunu önemseriz.

Ama bundan sonraki turnuvada, Dilovası Belediyesi’ni temsil ettiklerini düşünün o oyuncu grubunun hiçbirisi, bizim turnuvamızda yer alamaz.

Haktan, hukuktan bahs ederken de, özellikle, kaleci, Tavşancılspor’da yönetici Orhan, öncelikli olarak, hakkı, hukuku iyi bilmelisin.

Örneğin, sen daha grup maçlarında oynadığın Wates maçında, halı saha da, düdükten önce serbest vuruş kullandı diye bir oyuncu ihraç edilir miydi?

Yine sizin maçınızda PTT, karşısında saha içindeki hakem hatalarından dolayı mı kazandınız, penaltılarla turu geçerken, saha içinde rakibe karşı gösterdiğiniz tavırlar, sportmenlikle ne kadar alakalıydı? Rakibin hakkı size ne kadar geçti?

Yada, o son iki dakikayı oynayamadan, sahayı terk ettiğiniz, senin diğer kaleden gelen topu tutamayarak, ‘haksızlığa uğradık’ diye feryat ettiğin maçta, rakibin bariz penaltısı görmezden gelinmedi mi?

Bunları sorgula ve buraya gelirken, nasıl bir haksızlık, haklılık vardı, analizini iyi yap.

Biz turnuvayı tertip eden komite olarak, hiçbir koşulda sahaya müdahale etmedik, edemeyiz de.

Saha kenarından sadece maçı izler, böyle hatalara üzülürüz o kadar.

Kimin lehine, kimin aleyhine bu hatalar yaptı, bizi bağlamaz.

Sadece sporseveriz o noktada, Dilovası Belediyesi maçlarında da öyle olduk.

Bu yüzden 26 yıldır bu turnuva var.

Hakem, tereddüt ettiği bir konuda, komiteye kuralı sordu, doğru olan kararda takımın adına bakmadan uygulandı.

Dilovası bizimdirin altını çizerek, bu meseleyi burada noktalıyorum.

Yarın, turnuvada ki eşleşmelerle ilgili, saygısız, art niyetli, akılsızca ve ahlaksızca yorumlar yapanlarla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum