Darıca bir adım önde!
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Darıca bir adım önde!

25 Temmuz 2016 - 13:03

Siyasi ayrım olmaksızın, renk, dil, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, Türk Bayrağı'nın altında toplanmak, Vatan için kol kola mücadele etmek için, bir hain saldırı mı gerekliydi?
15 Temmuz'un hiç kuşkusuz en güzel görüntülerinden birisiydi, siyasi partilerin, 'mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır' düsturunda bir araya gelmesi.
Daha ilk andan itibaren meydanlara koşan binlerce vatandaş, siyasi rengine bakmaksızın, demokrasisine ve vatanına sahip çıktı.
Ortak deklarasyon ve meydanlarda kol kola nöbet tutmaya devam edilmesi güzel görüntülerdi.
CHP'nin Taksim Meydanı'nda ki mitingine katılan yüz binlerde aynı duygularla oradaydı.
Bu hain yapılanmaya karşı verilen mücadele de, siyasi görüş, şu yada bu yok, sadece vatan sevgisi var. Ortak düşünce ve tutum bu.
Bölgemiz de, ciddi bir demokrasi mücadelesi veriyor. Maşallah, 4 İlçemizde de meydanlar her gece dolu. Ve enerji çok güzel.
Darıca'yı bir adım öne çıkartarak, şu tespiti paylaşmam gerek.
Daha ilk günden itibaren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca'da demokrasisine sahip çıkan halk arasında ayrımın önüne geçti.
Siyasi partilerin üst kademelerinde dillendirilmeden önce, Şükrü Karabacak, fonda ki müziği, 'Türkiyem' olarak değiştirdi. Demokrasi nöbeti tutanlar arasında hiç bir parti ayrımı, siyasi görüş farklılığı gözetilmediğini vurguladı.
Zaten Darıca, aile görüntüsü ile ön planda olan bir İlçemizdi, demokrasi nöbetlerinde de bunu ortaya koyuyor.
Çayırova'da, mozaik daha renkli.
Şevki Demirci kısa sürede İlçe'de her kesim tarafından sevilen bir belediye başkanı oldu ve buda şu kritik süreçte, Çayırova meydanlarına olumlu yansıyor. Tüm negatif unsurlara rağmen Çayırova'da da güzel bir birliktelik var.
Dilovası zaten kendi içindeki dinamikleri ile farklı bir İlçe. Dünya'nın en önemli yatırımları arasına giren Osmangazi Köprüsü'nün tamamlanması ile İlçe'nin ekonomik olarak kalkınmasının da etkisi ile Dilovası'nın büyük kesimi keyifli ve meydanlara da bu keyif yansıyor.
Gebze'de ise öncelikli olarak şu kent meydanının güzelliği gözler önüne serildi.
Nöbet tutmak için fiziki şartlar çok müsait ve bu ayrıcalık kalabalığın bir kat daha artmasını sağlıyor.
Gebze Meydanı'nda gece buluşmaları çok keyifli oluyor..
Ancak, Gebze'de biraz gerilim var gibi.
Demokrasi nöbetinde ki insanlara ikram için kurulan stantlarda bir asabiyet gözleniyor.
İkramı beğenmeyenler var, bunların maksadı ve amacı ne anlamak mümkün değil?
İkramları dağıtan kişilerin de bir agresifliği var. 'Yok birisi üç kez simit sırasına girdi', 'yok bir başkası fazladan su aldı' gibi surat asmalar, memnuniyetsizlik var.
Kardeşim, içinizden gelmiyorsa dağıtmayın yada orda görev almayın.
3 tane simit almak için sıraya girip, senin önünden 3 kez geçmeyi göze almışsa birisi, ve bu durumu su istimal ediyorsa varsın etsin, tasa etme sen. Yüzün azıcık gülsün. O 3 simite ihtiyacı olmasa o vatandaş üç kez oradan geçip, senin asık suratına katlanmaz...
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ilk andan itibaren meydanda ve ilk açıklamaları arasında, 'belediyemiz, iş makinesi ve tüm birimleri ile darbeye karşı mücadeleye hazır kıta bekliyor' dedi.
Meydanı hiç boş bırakmadı.
Ama bir tepki, öyle içten içe bir olayı sulandırma çabası var.
'Döner-ayran' gerilimi de bu tepkilerin sonucuydu.
'Hey dostum, senin sorunun ne?' demek geçiyor insanların içinden; 'döner-ayran için mi buradasın, vatanına, demokrasiye sahip çıkmak için mi?'
Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Tarihin en büyük ihanetini yaşadı. Bu ihanetin bedelini mutlaka soracak, soramazsa zaten yeni girişimlerin alt yapısı hazırlanacak ve belki o zaman daha büyük bedeller ödenecek.
Devlet'in tüm kurumları bu bilinçle bir çalışma yapıyor.
Bu sinsi yapıya geçmişte yakın olmuş olmak, bir organik bağın, bunlara teslim olmanın göstergesi olmasa gerek.
Hem ciddi bir temizleme çalışması var, bu çalışmayı sekteye uğratmamak için birlik-beraberlik içinde demokrasimize ve vatanımıza sahip çıkma eylemimizi sürdürmeliyiz.
İhanet içinde olanlar,bugün olmasa da yarın mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklardır.
Artık, saklanmak, gizlenmek, sinsilik, iki yüzlülük kimseyi kurtarmayacaktır, çünkü yapılan ihanet çok büyük.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum