Ceyhan iptal…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ceyhan iptal…

04 Aralık 2017 - 09:26

Gebze AK Parti İlçe Kongresi son dakikada iptal edildi.

İl Başkanı, ‘erteleme’, ‘ileri bir tarih’, Genel Merkez kararı gibi cümleler kursa da, Gebze yeniden bir belirsizliğin içine gömüldü.

Gebze Kongresi’nin erteleneceğini Kulis Haber Gazetesi, Ankara kaynaklarına dayandırarak 15 gün önce yazmıştı.

Gebze’de kaos ve karmaşadan dolayı Genel Merkez, 2 hafta önce kongreyi iptal etmek istemişti.

Bu gelişmeyi Kulis Haber duyurunca, İl Başkanı direk haberimizi yalanlayıp, Gebze’de ki karmaşıklığı çözeceğini ve Gebze’de 3 Aralık’ta tek liste ile seçime gidileceğini açıklamıştı.

Genel Merkez’i de bu konuda ikna etme uğraşı veren İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze’de ikinci liste hazırlığında olan isimleri ikna edemeyince, bu kez kendisi atama ve iptal için uğraş verdi.

Gebze adına aldığı her karar ve attığı her adımda çuvallayan İl Başkanı, ikinci liste karşısında şanslarının olmadığı gerçeği ile hareket ederek, son dakika da olsa kongrenin iptalini sağladı.

Bu aynı zamanda Şemsettin Ceyhan’ın da kendisini iptal etme kararıydı.

Çünkü, Kulis Haber’in de 2 hafta öncesinde duyurduğu Gebze Kongresinin iptali haberi doğruydu ve Ceyhan, Gebze’de sorunu çözeceğini ve tek liste ile kongre yapacaklarını iddia etmişti.

Tabi, bu ikinci liste sürecinin mimarı olan Ceyhan’ın buna gücü yetmedi.

Zaten Şubat ayında yeniden il başkanı olmayacağı kesin olan Ceyhan Gebze konusunda ki beceriksizliği ile görevini resmen de noktalamış oldu.

Bu saatten sonra yeniden aday olmayı dillendirmeyeceğini tahmin ediyoruz.

İptal edilen Gebze Kongresi’ne gelecek olursak, Gebze’ye ilişkin öyle büyük hatalar yapıldı ki, Genel Merkez desteğine rağmen partililerin ikinci listeye teveccüh göstereceği anlaşılıyordu.

Bunu riske bile edemediler.

Bu iptal bile tek başına gösterdi ki, Gebze’yi o kadar küçük göremezsiniz ve Gebze üzerinde istediğiniz gibi at oynatamazsınız.

Bundan sonrasın da ne olacağını hep birlikte göreceğiz.

Fakat, şu kesin ki Gebze AK Parti’de normal bir kongre süreci yaşanmaz ve Genel Merkez tüm riskleri kendi eline alarak, atama yöntemi ile Gebze’nin başkan ve yöneticilerini belirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum