Cemiyet bu olmasa gerek…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Cemiyet bu olmasa gerek…

17 Aralık 2018 - 08:54

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin (KOGACE) geçtiğimiz hafta sonunda yapılan olağanüstü genel kurulu tam bir rezillikler silsilesiydi.
Katılımın oldukça yüksek olduğu kongreye, kentin neredeyse tüm basın çalışanları katılmıştı.
Bunu o utanç tablosunun en önemli ve güzel gelişmesi olarak görmek mümkün.
Daha genel kurul başlarken, ortamda ki gerginlik rahatsız ediciydi.
Divan seçimi sırasında nasıl bir kongrenin yapılacağı gözler önüne serildi.
Gazeteciler Cemiyeti, gücünü Türkiye’de 25 bin üyesi olan Federasyondan alır.
Ve o Federasyonun Eskişehirli başkanı Yılmaz Karaca, genel kurulu izlemeye gelmişti.
Başkanın Divan’ı yönetmesi de pek tabi bir durumdu.
Ancak, Karaca ismine öyle büyük tepkiler yükseldi ki, KOGACE’nin de doğal başkanı olan Karaca, salonu terk etmek zorunda kaldı.
Salonu terk ederken de bir grup tarafından alkışlarla protesto edilmesi, sözlü saldırıya uğraması inanılır gibi değildi.
Ama bunlar oldu.
Sonrasında da solun inanılmaz bir gerilim içinde idi.
Divan seçilemeyince, taraflar anlaşarak, divanı oluşturdu, genel kurul başladı.
Ama gerilim hiç inmedi.
Bu gerilim öyle bir safhaya ulaştı ki, KOGACE’nin genel kuruluna aslında konuk olarak katılan, Gebze’yi zaten Kocaeli’den bağımsız gördüğü için Gebze Gazeteciler Derneği’ni kuran Ahmet Oğuz, yapılan çirkin saldırılara tepki gösterip, bir meslektaşını tartaklayacak seviyeye geldi.
Neyse ki olay fazla büyümeden önlenebildi.
Genel Kurul’a girerken, Çetin Gürol’un son iki ayda 200 civarında fason üye yaptığını iddia eden, diğer grup, sürekli bu iddia üzerinden salonu gerdi.
Sonuçta 200 çakma üye yaptığı iddia edilen Çetin Gürol, 185 oyda kalarak, seçimi 189 oy alan ekibe karşı kaybetti.
Kazanan taraf ‘gerçek’ gazeteciler diye lansa edilirken, 200 çakma üye yapmakla suçlanan, benim birebir tanıdığım en az 60 civarında bu kentte onurlu bir şekilde gazetecinin desteklediği liste 185 oy aldı.
Ortaya bir takım iddialar atanlar, gereksiz gerilim yaratanlar bu sonuç üzerinden bile gerekli dersi almış olmalı ve yüzleri kızarmalıdır.
Eminim içlerinde yüzü kızaranlar olmuştur.
Sonuç olarak bir seçim yapıldı ancak, 15 Ocak 2018 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası’nda bulunanlar, Kocaeli’de gazetecilik mesleğinin nasıl ayaklar altında olduğunu, bu mesleği yapanların içinde ne kadar basit kişiliklerin olduğunu görmüş oldu.
Genel Kurul ile ilgili en önemli not ise şuydu, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli ‘sözde gazeteciler’, esasta ciddi gelirler elde eden, sırtını belediyeye dayamış isimler, gerekli provokatörlüğü son derece yerinde yaptılar ve sahiplerine hizmette kusur etmediler.
Şu var ki, Büyükşehir’in görevli basın çalışanlarının bu kongre de yaptıkları, Kocaeli’nin ağabeyi İbrahim Karaosmanoğlu’nun başında olduğu Büyükşehirimize hiç yakışmadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum