Çayırova'da maskeler düştü
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Çayırova'da maskeler düştü

05 Ekim 2018 - 08:44

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova’ya yaptığı hizmetleri anlatırken, belediyeye ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili, “ben muhalefete kızmıyorum. Ben, bizim içimizde rant hesabı olanların partililerimizin, davamızı yok sayıp, kişisel çıkar için belediyemizi karalamasına kızıyorum” demişti.
Demirci, Çayırova’da AK Parti içindeki bazı isimleri işaret ederek, “muhalefet ile saf tutup, Şevki Demirci düşmanlığı yapıyorlar” demişti.
Demirci’nin tam olarak ne demek istediği önceki gün yapılan Ekim meclisinde kendisini gösterdi.
Çayırova Belediye Meclis Toplantısına, 6 AK Partili Meclis Üyesi katılmadı, katılanlardan 5 tanesi Şekerpınar’da ki imar revizyonuna ret oyu verdi.
Meclis toplantısına katılmayan CHP’li üye ve bağımsız üyenin oyları ile karar geçti.
AK Parti’nin bu konuyu grupta ele aldığında grup kararına onay veren meclis üyelerinin, toplantıda saf değiştirmesi, AK Parti açısından disiplin suçudur.
Bunun gereği yapılacaktır.
Burada asıl önemli olan AK Parti’nin Çayırova’da ki duruşunun sorgulanmasıdır.
Çayırova’nın, Kocaeli’nin en çok hizmet alan belediyesi olduğu ortadadır.
Rakamlarla, yapılan işlerle bunu görmek mümkün.
Bir AK Partili, partisinin yaptığı hizmetleri anlatmak yerine eksiklere takılması nasıl açıklanır ki…
Şevki Demirci döneminde Çayırova’nın cehresi değişmiştir.
Bugün, AK Parti Hükümeti’nin yaptığı yolları, köprüleri, hizmetleri eleştiren muhalefet bile, yapılan hizmette harcanan paraların fazlalığı, anlaşmaların eksikliği gibi konulara dikkat çekerken bile hizmetlerin önemini görmezden gelmez.
Çayırova’da ki AK Partililer de ister meclis üyesi olsun, ister ilçe başkanı yada başka görevde olsun, yapılan eserleri masaya yatırıp, eksiklerini ifade edebilir ama öncelikli olarak bu yapılanları taktir etmek, hakkını vermek zorundalar.
Belediye Başkanını yıpratmak için kendilerince güçlü bir koalisyon kurmuş olabilirler.
Şimdiye kadar fısıltı gazeteciliği, bel altı oyunları ile yıpratmayı denediler, son mecliste de artık maskeleri düşürüp, yüzlerini gösterdiler.
Bundan sonrası AK Parti’nin iç meselesidir.
Gereği ne ise, ne yapılması lazımsa, bunu partinin yetkileri mercileri değerlendirecektir.
Ancak, şöyle bir gerçek var ki, grup kararına uymayan meclis üyelerinin, duydukları rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşması ve vatandaşı bilgilendirmesi zorunluluktur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum