Çayırova kitap fuarı…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Çayırova kitap fuarı…

14 Ekim 2019 - 09:55

İstanbul’da yapılırdı, gıpta ile bakar, bin bir türlü zahmetle gider, çocuklarımızı da götürürdük, kitap sevgisinin gelişmesin de, kitaba olan ilginin tetiklenmesinde önemli bir etkisi vardır kitap fuarlarının.
Kitap okumaya teşvik etmesinin yanı sıra kitap severi yazarlarla ve kitaplarla da buluşturan son derece özel etkinliklerdir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de İstanbul’u aratmayan etkinliklerle kitap fuarları yapınca, okumaya ilgisi olan, öğrenme hevesi olan kentlimiz adeta bayram yaptı.
Çayırova bu yıl ilkini düzenledi, umarım devam eder.
Büyük ilgi gördü, vatandaş hemen her etkinliğe ilgi gösterdi.
9 gün süren Çayırova Kitap Fuarı’na son derece önemli yazar-çizer geldi, son derece yararlı oturumlar düzenlendi.
Onca önemli yazarı Çayırova’ya getirip bölge insanı ile buluşturan Çayırova Belediyesi, davet ettiği bir isimle etkinliğini gölgelediği gibi önemli yazarların da ön plana çıkmasını, konuşulmasını engelledi.
Bugün artık Dünya Türk’e karşı bir kez daha birleşmişken, bugün sınırlarımızı korumak için büyük bir operasyon başlatmışken, en son yaşayacağımız şey kendi içimizde ayrışmak, bölünmek olacaktır.
Böylesi bir süreçte Çayırova Belediyesi’nin ilkini düzenlediği kitap fuarında bu Ülke’nin kurucusuna hakaretler etmiş, toplumun önemli bir kesimi tarafından istenmeyen bir ismi Çayırova’ya getirmesi son derece yanlış olmuştur.
Birlik-beraberliğimize katkı sunacak, kitap fuarının amacına uygun şekilde, yeni bakış açıları yakalamamızı sağlayacak, gelişmemize katkı sunacak onca yazar varken, insanlar arasında ayrışmaya neden olacak bir soysuzu Çayırova’ya getirmeye ne gerek vardı?
Bu kısmını bir kenara bırakırsak, son derece yararlı ve önemli bir etkinlik olmuştur.
Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.
İlki düzenlenen kitap fuarı ile Çayırova Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin güzelliği ve özellikleri de bir anlamda görücüye çıkmıştır.
Devamı ve devamında da daha az hatanın olduğu bir fuar düzenlenir umarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum