Çanakkaleler bitmez…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Çanakkaleler bitmez…

19 Mart 2018 - 09:41

Türk Halkı’nın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna verdiği destansı mücadelenin tarihidir Çanakkale.

Düşman, tankları, topları, Dünya’nın dört bir yanından gelen sayısız milletten askeri ile ilerliyordu.

57. Alay Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, inisiyatif alarak, üstlerine haber vermeden, ordusunu Conkbayırı’na yönlendirdi.

Direnişin başladığı, ‘geldikleri gibi giderler’ diyen bir komutanın doğduğu yıllardır.

Düşman Çanakkale’ye Türkiye’yi bölüşmüş olarak gelmişti, Ordumuzu yok edip, halkımızı esir alacaklarından eminlerdi.

Sayıları fazla, silahları güçlüydü.

Bu noktada kanlarında ki asil kandan gücünü alan kahramanlarımız kendisini gösterdi.

Başkomutan Mustafa Kemal ve bu zaferin sonunda Türk’ün atası olarak anılan Atatürk başta olmak üzere, ezberimizden hiç gitmeyen Seyit Onbaşılar, Gediz cephesinde bazı erlerin güçlü gözüken düşman karşısında geri çekilmeyi, kaçmayı düşündüğü anda, askerlerin önünü kesip, “ben babamın yanına ölmeye gidiyorum, siz nereye gidiyorsunuz” diyen, henüz 12 yaşında ki Nezahat Onbaşılar…

Ve daha nice kahramanlıklar…

Bugün tarih sayfalarını karıştırıp, 18 Mart 1915’e geri döndüğümüzde, sayısız kahramanlıklar görüp, tüylerimizin diken diken olduğunu hissediyoruz.

Çanakkale’de ülkemizi işgale gelen düşmanı püskürten atalarımıza layık torunlar olduğumuzu da 15 Temmuz’da, 2 ayı bulan Afrin Operasyonunda bir kez daha görmekteyiz.

Ordu içinde ki hain olduklarını anladığında silahını çekip, komutanını öldüren Ömer Halis Demir, Çanakkale destanını yaratan kahramanların torunuydu.

103. yıl dönümde, Afirin şehir merkezine girerek, barış hareketini taçlandıran, komutanlarımız ve askerlerimizde öyle.

Türkiye’nin ABD gibi stratejik ortağı, Almanya, İngiltere gibi dostları olduğu sürece, Türkiye’de Çanakkale destanları bitmez.

İster tankınız, tüfeğiniz, topunuzla gelin, isterseniz, Pensilvanya’da beslediğiniz sinsi köpek, sınırlarımız dışında konuşlandırıp, tonlarca silah, teçhizat verdiğiniz bölücü köpeklerinizle gelin fark etmez.

Bizde, Seyid Rızalar, Ömer Halisler bitmez.

Çanakkale ruhu ile yetişmiş bir toplumuz ve özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz de.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu ülke için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Çanakkalelerin geçilmeyeceğini, emanetlerine sahip çıkacağımızı haykırmak isteriz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum