Bugün GTÜ, Pazar Çayırova!
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Bugün GTÜ, Pazar Çayırova!

18 Kasım 2016 - 11:29

 

Havalar artık iyiden iyiye soğudu. Futbolun klasiğidir, havalar soğurken, mücadele kızışır.

Pazar günü Çayırova’da oynanacak kent derbisi, ligde iki ekibin de hedefleri anlamında büyük önem taşıyor. Ama öncesinde ben size bugün oynanacak bir maçtan söz edeyim.

Gebze Teknik Üniversite’de devam eden 25. Görkem Çiler Kurumsal Basın Turnuvası’nda, ‘erken final’ denecek bir mücadele var. GTO Başkanı Nail Çiler’in takımı Görtan Otomotiv ile Rektörümüz Haluk Görgün’ün formasını giydiği Üniversite takımı.

Saat 20:00 da başlayacak maçı Alper Çetin yönetecek. Kocaeli’nin en formda ve en başarılı hakemi, 2. Ligler de başarı ile düdük çalan, 1. Lig’e göz kırpan bir isim Alper Çetin. Erken final dedik, sağ olsun kırmadı bizi bu maçta düdük çalacak.

Sevgi ablanın ilgisi, Görtan’ın tüm çalışanları ile davullu-zurnalı takıma sahip çıktığı ekip, tecrübeli isimlerden oluşuyor. Üniversite takımı ise şimdiye kadar desteksiz oynadı ancak, bu maçta öyle gözüküyor ki, Üniversiteliler de destek için maçta olacak.

Gebze’nin Üniversitesi, tüm sporseverlere kapılarını açmış durumda ve bu keyfili maçı izlemek isteyenler, davetlimizdir.

Pazar günü ise Çayırova Stadı’nda final niteliğinde bir maç var.

Kısıtlı bütçesi ve mütevazi kadrosu ile grupta iyi işler yapan, puan olarak Gebzespor’un üzerinde bulunan ve artık zirve hesabı yapmaya başlayan Çayırovaspor, Menekşe’yi konuk edecek.

Zaman zaman tökezlese de, hesapta olmayan puanlar kaybedip, zirve yarışında geriye düşse de, Gebzespor özellikle de amatör ligde hiçbir zaman şampiyonluktan başka hesap yapmaz.

Gebzespor’un büyüklüğüne aykırı bir durumdur bu. Menekşemiz, tüm kayıplarına ve tüm hesap hatalarına rağmen şampiyonluğun en güçlü adayıdır ve kaliteli kadrosu ile tüm kayıpları telafi edecek güçtedir.

Pazar günü Çayırova’da kaybetmesi her şeyin sonu değil ama camiada özellikle bu haftalarda puan kaybına tahammül yok.

Nefesleri kesecek bir mücadele olacak.

Tüm temennimiz, mücadelenin tamamen sahada yaşanması, sahada başlayıp, sahada sona eren bir derbi olması.

Bu maç aslında benim için çok farklı bir anlamda taşıyor.

Menekşe’nin kapısına kilit vurulmasın diye yola çıktığımız 2011 yılında, Zeyyat Can’ı profesyonel yapmak, Tayfun’a kaptanlık vermek, bize nasip olmuştu. Menekşe’nin umut vaad eden bu iki yıldızı Pazar günü Gebzespor’a rakip olacak, Oğuzhan ve Oğulcan ile birlikte.

Abbas Sır, Murat Gültekin, Eyüp Tutcuoğlu içinde farklı bir maç olacak.

Bu maçın özelde bir diğer önemi ise Abbas Sır’ın teşviklerine kapılan Levent Altun, derbi için meydan okudu. Feci bir iddiaya tutuştuk.

Gebzespor’un bir galibiyeti, ilk kez manevi mutluluğun yanı sıra, kişisel olarak ta, kazanç getirecek.

Şunu da belirteyim, Gebzespor’a ilk ve tek şampiyonluğunu kazandıran efsane başkan ağabey gibi gördüğüm Şevki Demirci’nin Onursal Başkanı olduğu…

Murat Gültekin’in başkanlığını yaptığı, Abbas Sır’ın yönetiminde bulunduğu..

Bizim çocuklar, Tayfun, Zeyyat, Oğulcan, Oğuzhan’ın formasını giydiği…

İdris, Fatih, Ömer, Engin gibi dostlarımın, kardeşlerimin ter döktüğü..

Eyüp Tutcuoğlu ile Erol hocamın çalıştırdığı…

Vahdet Kılıç ile şampiyon olurken büyük çaba sarf ettiğim Çayırovaspor’un başarısını da Gebzespor kadar ister ve önemserim.

Ama, işte benim için Gebzespor çok başka bir şeydir.

Gebze’ye ilk geldiğimde 13 yaşımda top toplayıcı olarak 1986 yılında yolumun kesiştiği, daha sonra hakem, gazeteci ve Allah nasip etti başkan olarak hizmet ettiğim, İlker Çakır’ın Gebzespor’u benimsemesinde hasbelkadar payımızın olduğu bir camia elbet benim için farklı yerdedir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum