Bu tablo İYİ mi?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Bu tablo İYİ mi?

19 Aralık 2018 - 09:12

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti ile yaptığı güç birliğini abartarak Kocaeli’yi de bu partiye bırakması tartışılmaya devam ediyor.
Sosyal Demokratların İlimizdeki etkili isimlerin isyanına kulak tıkayan bir genel merkez ve parti yönetimleri söz konusu.
Ancak CHP tabanında da ciddi bir rahatsızlık söz konusu.
Hiçbir koşulda İYİ Parti’nin adayına oy vermeyecek CHP’li sayısı hayli fazla.
İYİ Parti’nin parti amblemi koymadan Sefa Sirmen’i aday gösterme girişimi, sosyal demokratları kısmen rahatlatmış durumda.
İşin asıl vahim yanı ise İYİ Parti’nin Kocaeli’nde ki gücü.
Hiçbir İlçe’de etkinliği ve iddiası olmayan İYİ Parti, iddialı adaylar bulmakta da oldukça zorlandı.
Öyle ki, henüz daha Kocaeli’nin üç İlçesinde İYİ Parti’den aday olan kimse yok.
Kartepe, Dilovası ve Başiskele İlçelerinde Büyükşehir’de CHP’nin de desteğini almış partiden aday yok.
Aday yok derken de, aday hiç yok.
Biraz Vizontele filminin ‘baba akü yok’ sahnesine benzedi ama maalesef durum bu.
3 İlçe’de aday adayı bulunmayan, 12 İlçe’nin hiçbirinde iddiası bulunmayan İYİ Parti, yüzde onluk oy dilimi ile CHP’nin de Kocaeli’nde ki çatısı olacak.
Bu tablo hiç İYİ gözükmese de, kendi içinden Kocaeli için aday bulamayan İYİ Parti’nin Sefa Sirmen’e yönelmesi olumlu bir gelişme.
Normal koşullarda Sefa Sirmen, CHP’nin Büyükşehir adayı olabilir miydi? Büyük olasılıkla olamazdı yani CHP artık siyasete katacak çok şeyi olmayan Sirmen’e adaylık teklif etmezdi.
İYİ Parti’nin CHP’nin bile teklif etmeyeceği Sirmen’i gündemine almış olması bilinçli bir tercih değil de, CHP’lilerin gösterdiği tepkiden kaynaklı olsa gerek.
Bu tabloya bakıldığında, Kocaeli’nde tek başına 12 İlçe ve Büyükşehir’i elinde bulunduran İktidar Partisi’nin, Cumhur İttifakı ile aradaki farkı daha da açacağını söylemek çokta yanlış olmaz.
Muhalefet için Kocaeli’nde ki fotoğraf hiç İYİ değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum