​​​​​​​Biz Nail Çiler'i destekliyoruz, asıl...
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

​​​​​​​Biz Nail Çiler'i destekliyoruz, asıl biz Nail Çiler'i destekliyoruz…

28 Mart 2018 - 09:49

Duyma güçlüğü çeken iki yaşlı adamın İstanbul yolculuğunu bilmeyen yoktur.

Amcalardan birisi, ‘iyi yolculuklar İstanbul’a mı?’ diye sorar…

Diğeri de ‘yok efendim İstanbul’a’ diye yanıtlar.

Amcam yeniden, ‘pardon bende İstanbul’a gidiyorsun sandım’ der ve sohbet İstanbul’a kadar böyle uzar.

4 Nisan’da yapılacak ve Nail Çiler’in tek aday olduğu Gebze Ticaret Odası seçimlerinde bazı komitelerde durum benzer şekle bürünmüş durumda.

Aynı komitede farklı listeler çıkarken, her iki listede kendisini Nail Çiler’in desteklediği liste olarak lanse ediyor.

‘Biz Nail Çiler’i destekliyoruz, Nail Çiler’de bizi destekliyor’ diyen listenin karşısında ki listede ‘asıl biz Nail Çiler’i daha çok destekliyoruz ve Nail Çiler’de asıl bizi destekliyor’ şeklinde bir yarış politikası izliyor.

Ticaret Odası Meclisi’ne girmek için aynı meslek grubunda ki ticaret erbaplarının böyle bir yol izlemesi çokta etik olmamakla birlikte Çiler’i biraz zor durumda bırakıyor.

Gebze’nin tamamından destek alarak, Gebze’de tarihi bir seçim atmosferi oluşturan Nail Çiler’in, kentte böyle bir destek görmüşken, böyle küçük hesaplar üzerinden zor durumda bırakılması çokta hoş bir görüntü oluşturmuyor.

Aslında Sayın Çiler’in bu dönemle ilgili en başından beri çok net bir tavrı var.

Çiler, tüm SİAD, STK ve Siyasi Parti desteğini arkasına alırken, hiçbir kurum, kuruluş ve kişi ile meclis yada yönetim pazarlığına girmedi.

Belli kriterleri var, olmazsa olmazı, kenarından kıyısından FETÖ’ye bulaşmış herhangi bir ismi meclise sokmamak.

Bunun dışında, bir çok komitede birlikte yol yürümek istediği arkadaşlarını belirledi ve ortak çalışmanın startını da verdi.

Nail Çiler’in desteğine rağmen kendi listesini yapıp, yarışa katılanlar da var, bunların sayısı çok az. (birkaç komite)

Sıkıntının yaşandığı komiteler ise farklı liste yapan iki tarafında Nail Çiler’in itiraz etmeyeceği isimlerden oluşması.

Başkanlığı boyunca, tüm üyelerine eşit mesafede olmuş ve üyelerinin büyük çoğunluğu ile yakın ilişkileri bulunan Nail Çiler, ‘mecliste görmek istemiyorum’ dediği isimlere karşı çok rahat tavır alabiliyor.

Ama, ‘sizinle de çalışmak isterim’ yakınlığında olduğu iki ayrı liste olunca zorda kalıyor.

Bu noktada olması gereken, listelerin karşılıklı özveri ile birleşmesi, yada aslanlar gibi Çiler ismini çokta karıştırmadan, komitelerde yarışılması doğru olandır.

Aksi halde, her iki grubun Nail Çiler ismini kullanarak, destek istemesi, bu grupları İstanbul yolculuğu yapan iki sağır vatandaşınkinden daha komik duruma düşürüyor, bilmelerini istedik..

YORUMLAR

  • 0 Yorum