Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

BİLKAR

11 Haziran 2018 - 10:11

Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Kooperatifi (BİLKAR) 1998 yılında kurulmuş ve 20 yıldır, kültür-sanat alanında faaliyet göstermekte.

Bir dönem bizlerinde yönetimini üstlendiğimiz, Volkan Konak, Serdar Kaya, İlyas Salman, Cezmi Ersöz gibi sanatçıları Gebzelilerle buluşturup, tiyatro, müzik eğitimi,  Üniversiteye hazırlanan gençlerimize ücretsiz dershane hizmeti de verdiğimiz kurum, son yıllarda Serdar Dikkatli Başkanlığında başarılı işlere imza atmakta.

Bir yıl boyunca, bir çok sanat alanında eğitim verilen, satranç, okume etkinliği gibi çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak hizmetlerin bulunduğu BİLKAR, bir çok önemli işi zor şartlar altında gerçekleştiriyor.

Kira sorunları var, yer sıkıntıları bitmek bilmiyor ama idealist insanlar topluluğu BİLKAR, her şeye rağmen bir yolunu bulup, ortaya güzel işler çıkartabiliyorlar.

Eğitmenlerin büyük çoğunluğu hiçbir ücret almadan eğitim veriyor.

Yeniçarşı’da Garanti Bankası karşısında ki binada yerleri.

Gebze’de, yerel yönetimlerin, merkezi hükümetlerin yapması gerekeni Gebzeli çocukların gelişimi için bir avuç idealist insan gerçekleştiriyor.

Dün, bir yıl boyunca yapılan çalışmaların ürünü niteliğinde yıl sonu etkinliği vardı, BİLKAR’ın.

Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde ki etkinlikte 74 Gebzeli minik hünerlerini sergiledi.

Aileleri ve sanat severler salonu doldurmuştu.

Malum seçim süreci ve böylesi bir etkinlik, böylesi bir dönemde siyasetçiler için kaçırılmaması gereken bir alandı.

BİLKAR, sanatsal bir kurum olduğundan, doğal olarak bir karşı duruşu, iktidarları eleştirel yanı vardır.

Ve daha çok muhalefetten, sosyal demokrasiden yanadırlar.

Serdar Dikkatli ve arkadaşları bu bakış açısını da baştan aşağı değiştirdiler.

Hiçbir siyasi oluşuma angaje olmadan, sadece kültür ve sanat yapan bir kurum olduklarından, dün kü yıl sonu etkinliklerinde ne muhalefet ne de iktidardan temsilci yoktu.

Sahne onların hiçbirine tahsis edilmedi.

Gebze Belediyesi’nin de bu konuda hakkını teslim etmeli, böylesi bir süreçte salonunu verdiği ve yüzlerce kişinin doldurduğu alanda, siyaset yapmadan, bu durumu siyasi ranta çevirmeden, karşılıksız salon tahsis edilmesi önemli bir adımdı.

Yıl sonu etkinliği ile bir yıl daha çok güzel işlere imza attığını gösteren ve Gebze’de çocuklarımızın kültürel sanatsal gelişimine katkı sunan BİLKAR’ı kutluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Son derece önemli hizmetlerde bulunan bu kurumun daha çok desteklenmesini ve daha iyi şartlarda çocuklarımıza hizmet vermesini arzu ediyor, bu konuda Gebze’yi yönetenlerin ve daha iyi bir Gebze isteyenlerin, siyasi karşılık beklemeksizin bu kurumun yanında olmasını bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum