Başkanların kongre tavrı…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Başkanların kongre tavrı…

14 Eylül 2017 - 10:12

AK Parti’de Gebze ve Çayırova İlçe Başkanları da bugün artık netlik kazanıyor, iki ilçede kritik 2019 seçimlerine hangi başkanlarla yürüyeceğini bugün öğrenecektir.

Darıca ve Dilovası’nda mevcutlar devam ederken, Gebze ve Çayırova değişime gitti.

Genel anlamda seviyeli bir kongre süreci takip ettik.

Aynı ekip içinde çalışmış, yıllardır kol kola olmuş, hatta aynı aileden sayılan isimlerin bile birbirleri ile yarıştığını gözlemledik.

Yarış genel anlamda etik kurallar içinde ve bir siyasi terbiye dâhilinde oldu.

İktidar Partisi’nin en kritik kongresinde İlçe Başkanı olmak bu denli önemli iken, etik çizgilerin dışına taşmamak önemli bir gösterge idi…

Şunu görmüş olduk ki; AK Parti, iktidarın getirdiği yıpranma, bölünme ve ayrışma yerine, birlik-beraberliğini korumayı becerebilmiş.

Partililer, temayüller de görüşleri sorulduğu anlarda kendi düşüncelerini açıklayıp, kararı genel merkeze bıraktı, seslerini hiç yükseltmeden, demokrasi adına bu ‘olumsuz’ bir görüntü ortaya koysa da, parti adına önemli bir kazanımdı.

Asıl önemlisi ise belediye başkanlarının süreç içinde gösterdikleri tavırdı.

Görevlerine devam eden Darıca ve Dilovası’nda Belediye Başkanları, İlçe Başkanlarından pek haz etmeseler de adaylık açıklamasında yanlarında yer alıp, dışarıya karşı birlik pozları verdiler.

Değişimin olduğu Çayırova ve Gebze’de ise hem Şevki Demirci, hem de Adnan Köşker, tüm aday adaylarına eşit mesafede oldular.

Oysa 2019 seçimlerinde yeniden aday olmalarına kesin gözü ile bakılan Köşker ve Demirci, bir anlamda en önemli çalışma arkadaşlarının seçileceği bu kongrelerde aktif rol alabilir, aday belirlemede etkin olma mücadelesi içinde olabilirlerdi.

Ama bunu yapmadılar, İl ve Genel Merkez’in adayı belirleme çalışmalarını, sade bir partili gibi izlediler.

Özellikle Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in, Ankara’ya davet edilen Köksal Tatoğlu, Mustafa Yıldıztekin ve Ufuk Ekinci ile ne denli yakın diyalog içinde olduğunu herkes bilir ve Köşker’in tavrı üç isme de eşit mesafede.

Bu duruş ve bu bakış açısı, iktidar partisine önemli bir güç katacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum