Basın özgürlüğü…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Basın özgürlüğü…

25 Ekim 2018 - 08:43

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul sonrasında yeniden Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanlığına seçilen Yılmaz Karaca, Mersin’den Urfa’ya, İzmir’den Çukurova’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanında gazetecilere hizmet veren Cemiyet Başkanlarından oluşan 14 kişilik yönetim kurulu ile Gebzeli Gazetecilerle buluştu.
Yönetim Kurulu tek eksikle Gebzedeydi.
Gebze’de bu mesleği yapanlar adına son derece anlamlı bir organizasyondu.
TGF’nin 15 kişilik yönetim kurulunda görev alan Levent Altun kardeşimizin daha ilk toplantıya ev sahipliği yapması da ayrıca bizleri onurlandırdı.
Yılmaz Karaca ve Gebze’nin konuğu olan 14 şehrin Cemiyet Başkanlarına teşekkür ediyoruz.
Gebze’de bir otelde yapılan TGF ve Gebzeli Gazeteciler toplantısında basının kanayan yarasına parmak basıldı.
Bizzat TGF Başkanı Karaca, özellikle yerel basına, arkasında bir holding desteği olmayan gazetelerin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekerken, kendisini de işin içine katarak, “yakında bir çok gazetenin kapanması sürpriz olmaz. 2019 yılına kadar ve 2019 başlarında çok gazete kapanacak. Ben bile kendi gazetemi ayakta tutmakta zorlanıyorum” dedi ve ekledi, “siyaset (yerelde belediyeler) kendilerine yakın olan, kendi basın bülteni gibi gazete çıkaranlara destek oluyor. Gerçekleri yazan, muhalif olan gazetelere açıktan olmasa da dolaylı bir baskı uygulanıyor”
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti seçimleri ve TGF Yönetimine giren Levent Altun’un başarısına atıflar, basının nasıl özgür olmadığı ve basının sorunlarının birkaç kelime ile geçiştirilmesine neden oldu.
Oysa, gazetecilerin en önemli temsilcisi olan Federasyon Başkanı ve Yönetiminin olduğu yerde basın özgürlüğünün önemi ve bu konudaki sıkıntılar daha derin konuşulmalıydı.
Basın özgürlüğü aslında Ülke’nin bekası ve geleceği için büyük önem taşır.
Basının özgür olduğu yerde, Adalet mekanizması da olduğundan daha iyi konumda olur.
Kolluk Kuvvetleri de güçlüden değil haklıdan yana tavır alır.
Siyaset mekanizması da daha objektif olmak, liyakat ve ehliyeti dikkate almak zorunda kalır.
Bunların olduğu Ülke’de de ekonomide gelişir, yaşam kalitesi de artar.
Bu kadar büyük öneme sahip basın özgürlüğünün, böylesine önemli temsilcileri ağırladığı toplantı da daha büyük yer almasını beklerdim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum