Ayar'ın listesi..
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ayar'ın listesi..

30 Kasım 2017 - 09:29

Bir yerlerde bir takım karışıklıklar olmaya dursun, bir karışıklık olunca işler bir anda çığırından çıkabiliyor.

Hele bu alan siyaset ise olaylar iyice arapsaçı olup, saçma sapan bir hal alıyor.

AK Parti Gebze İlçe Kongresi sürecinde yaşananlar gibi.

Hasan Soba’yı aday göstermedikten sonra süreç son derece kötü yönetildi ve bugün gelinen noktada, Genel Merkez’in adayı, İl’in can separene arkasında durduğu ismin alternatif liste karşısında hiç şansı olmadığı görülüyor.

İl Başkanı, ikinci liste korkusunu öyle abartmış ki, kongreyi iptal edip atama seçeneğini bile yüksek sesle dile getiriyor.

Kongre süreci yaklaşırken henüz orta da net bir şeyin olmadığı gözüküyor.

Bu belirsizlik içinde ikinci liste hazırlığında olanlar da kendileri ile çelişen duruşlar sergiliyorlar.

Dün Genel Merkezin adayı karşısında ikinci liste çıkartan partili arkadaşlarına en büyük tepkiyi gösterenler bugün hazırladıkları ikinci listede bu isme yer verip destek arıyor.

Asıl çelişkili duruşları da bu değil.

İrfan Ayar Genel Merkez’den aday olarak açıklandığında, bu ismin teşkilata uzak oluşuna tepki gösterip Ayar’ın doğru isim olmadığını ifade etmişlerdi.

Şimdi ise adayı sanki kabul etmişler de, sıkıntı listesindeymiş gibi bir duruşa döndüler.

Siz teşkilat gücünüze güvenip, Genel Merkez tavrına rağmen Gebze’ye haksızlık yapıldığını öne sürüp, kendi güçlü listenizi yapıyorsunuz.

Bu durumda sizin benimsemediğiniz bir ismin listesi ile uğraşmak niye ki…

Hem İrfan Ayar’ın en büyük eksikliği teşkilatlara uzak oluşu değimliydi?!..

Bugün sizin Ayar’ın liste yaparken istişare ettiği isimleri eleştirmeniz ne derece doğru?

Hem o isimler kim?

Parti’nin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker…

Parti’nin kurucuları arasında yer almış, yönetimlerinde bulunmuş, İlçe Başkanlığı yapmış, Milletvekili aday adayı olmuş, kurumunu partililerin hizmetine açmış, davanın savunucusu ve emektarlarından olan Hakan Höbek...

Bir diğer isim kim?

AK Parti’de uzun bir süredir, partinin perde arkasında ki en önemli ismi olarak gösterilen, İl Yönetimlerinde görevler almış, teşkilatçılığı ile bilinen Ertuğrul Çırak…

Şimdi İrfan Ayar ismi teşkilattan kopuk biri olarak eleştirilen, tepki gösterilen, ikinci liste seçeneğini doğuran bir isim mi? Evet.

Peki bugün liste yaparken partinin önde gelen isimleri ile partinin kanaat önderi pozisyonunda ki kişilerle istişare etmesi yanlış mı? Hayır.

Kendisi teşkilatlardan uzak biri olsa dahi liste yaparken, teşkilatın önde gelen isimleri ile istişareler yapması nasıl gündem yapılır ki…

Orta da ilginç bir siyaset var, ortalık feci karışık.

AK Parti’nin kendi içinde yaşadığı çekişme, sürtüşme, hesaplaşma, karalama yada ayak kaydırma gibi polemikler bir gazeteci olarak bizi çok ilgilendirmez amma ortada net bir şey var ki, bu yaşanan olumsuzluklar sadece partiyi, partilileri değil maalesef ki, direk ve doğrudan Gebze’yi ilgilendiriyor ve hatalar yapıldıkça da kaybeden Gebze oluyor…

YORUMLAR

  • 0 Yorum